Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul de Poliţie

9 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Oana Mihnea Elicopter politie (2)

Ieri, în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, sute de elevi deveni au avut parte de o experienţă unică. Cei mai mici dintre ei au lăsat elicopterul de jucărie acasă şi au aşteptat cu sufletul la gură să vadă unul la dimensiuni reale.
Cu prilejul Zilei Porţilor Deschise la IPJ Hunedoara, în ultima zi a săptămânii „Şcoala Altfel“, peste 200 de elevi de toate vârstele, însoţiţi de profesori şi părinţi au avut ocazia să vadă un elicopter din dotarea Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a aterizat pe heliportul situat în curtea IPJ Hunedoara şi aparţine Inspectoratului General al Aviaţiei. Este pentru prima dată când un astfel de elicopter a ajuns în municipiul Deva, pentru a putea fi „studiat“ de ochii curioşi ai elevilor. Spre deliciul lor, piloţii aparatului le-au permis acestora să petreacă câteva minute în interiorul elicopterului şi le-au explicat cum funcţionează. „Mi-a plăcut foarte mult, nu am crezut că o să fie aşa mare. Aş vrea să am şi eu unul acasă“, a exclamat un băiat după ce a coborât din aparatul de zbor.
Chiar dacă elicopterul a fost principala atracţie, elevii deveni au mai avut parte şi de alte surprize. „Prin această acţiune am intenţionat să popularizăm atât competenţele Poliţei Române dar şi o parte dintre dotările pe care le avem, respectiv autospecialele de intervenţie ale Poliţiei Rutiere, ale Serviciului Criminalistică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Avem şi un sprijin din partea Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul M.A.I, care ne-a ajutat cu un elicopter de intervenţie, folosit în misiuni. Elevii şcolilor devene au avut posibilitatea să îl vizualizeze şi să înţeleagă mai exact care sunt competenţele şi modul de acţiune al acestui vehicul“, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Încă o lună de închisoare sigură pentru Monica Iacob-Ridzi

Monica Iacob-Ridzi (foto) mai are de aşteptat încă o lună de zile până va afla dacă va fi sau nu...

Două vieţi luate, sentinţa întârzie

Teribilistul cu BMW care a accidentat mortal doi oameni ar fi trebuit să afle sentinţa, însă decizia instanţei a fost...

Au furat doi miei din curtea omului

Un bărbat din comuna Romos, în vârstă de 58 de ani, s-a plâns la poliţie că i-au dispărut doi miei...

Închide