Ziua Naţionalã a Pompierilor, sãrbãtoritã, ieri, la Deva

Cristina Ghenea

Sărbătoarea naţională a pompierilor a fost marcată ieri, la Deva,  cu o zi mai devreme, în cadrul unei festivităţi dedicate împlinirii a 163 de ani de când „oamenii focului” îşi pun în pericol propria viaţă pentru binele celorlalţi. Pe lângă zeci de pompieri şi familiile lor, la eveniment au participat şi oficialităţile locale şi judeţene.
„Suntem mândri de pompierii noştri şi de reuşitele lor în intervenţiile în care au fost solicitaţi. Astfel, am dorit ca această zi să fie marcată prin momente de cinste, aduse meseriei de pompier, dar şi de distincţii şi exerciţii demonstrative”, a declarat maiorul Viorel Demean, şeful ISU Hunedoara.
De Ziua Pompierilor, au fost nominalizaţi cei mai buni dintre cei mai buni, luptători cu focul, cu calaminăţile naturale şi în intervenţiile de descarcerare şi acordarea primului ajutor în urma accidentelor. Astfel, o echipă a Detaşamentului de pompieri din Petroşani a primit titlul de „Echipajul de pompieri al anului”, după ce membrii acesteia s-au luptat, în primăvara acestui an, cu flăcările unui incendiu care a distrus cinci case şi un autoturism. De asemenea, „Pompierul anului” este plutonierul Costel Valea, de la punctul de lucru Băiţa, cel care a salvat de la moarte un bărbat peste care se surpase un mal de pământ, în localitatea Căinelu de Sus. Printre cei premiaţi s-au mai numărat şi pompierii de la Detaşamentul din Deva şi cei din echipa de descarcerare a Detaşamentului din Orăştie, care au primit premiile de „Cel mai bun echipaj de descarcerare al anului”, după ce au intervenit în numeroase accidente rutiere grave.
„În prezent, avem în judeţul Hunedoara în jur de 950 de pompieri, iar anul acesta, ei au intervenit în circa 7.000 de cazuri”, a declarat  maiorul Viorel Demian.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.