Ziua de 1 februarie a fost o zi specială la Teatrul de Artă Deva. O zi, două premiere, trei actori

3 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Vineri, 1 februarie, la Teatrul de Artă Deva au avut loc două premiere, primele ale anului 2019.

Ziua a început cu premiera spectacolului pentru copii „Vestitul Peticilă“, în regia lui Eugen Pădureanu. În prezenţa a sute de copii, Ica Pufuşica (Andreea Pascu), Luşa Căţeluşa (Roxana Olşanschi) şi Peticilă (Eugen Pădureanu) şi-au spus povestea prin cântec, bună dispoziţie şi au antrenat copiii în jocul lor, reuşind să realizeze un spectacol cald, interactiv, de la care micii spectatori (şi nu numai) au plecat fredonând. Zecile de mesaje primite ulterior ne îndreptăţesc să credem că am reuşit încă o dată să prezentăm un spectacol potrivit pentru cei mici, din care au tras multe învăţăminte. Regizorul spectacolului, Eugen Pădureanu, a declarat despre spectacol următoarele: “Vestitul Peticilă” este un spectacol vesel, despre solidaritate şi despre puterea prieteniei… Atunci când credem că totul este pierdut şi că nu mai este nimic de făcut, nu trebuie să renunţăm la luptă, trebuie să cerem ajutorul prietenilor, trebuie să nu lăsăm frica să pună stăpânire pe noi şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să îi învingem pe cei care ne cred slabi şi neputincioşi… Asta se întâmplă şi în spectacolul nostru şi tare ar fi bine să se întâmple şi în viaţa reală, a noastră, a tuturor… Haideţi să vedeţi un spectacol vesel, original, gustat în egală măsură şi de copii, şi de adulţi.
Seara, teatrul devean a prezentat comedia „Un bărbat şi mai multe femei“, în regia aceluiaşi Eugen Pădureanu. „Ce se întâmplă când monotonia bate la uşa unei căsnicii, ce se întâmplă când suspiciunea de infidelitate se strecoară în aceeaşi căsnicie? Am putea să credem că o dramă e pe cale să se nască, mai ales când birocraţia intră şi ea în joc, cerând o adeverinţă buclucaşă. Când toate acestea se întâmplă în visul celui cu musca pe căciulă, drama se transformă într-o neaşteptată şi spumoasă comedie, o comedie în care ne-am putea recunoaşte câţiva dintre noi, o comedie care ne aminteşte de realitatea noastră socială şi care, totodată, prin finalul neaşteptat ne face să medităm mai mult asupra gândurilor şi faptelor noastre”, arăta regizorul şi actorul Eugen Pădureanu.
Sala Teatrului de Artă Deva s-a dovedit neîncăpătoare, iar aplauzele care au durat minute în şir au răsplătit munca actorilor şi a echipei devene care au reuşit să prezinte publicului o producţie care cu siguranţă se va juca mult timp de acum încolo. Ecourile după premieră au fost extrem de pozitive, aşa că Teatrul de Artă Deva a programat deja pentru data de 22 martie o nouă reprezentaţie cu „Un bărbat şi mai multe femei“ la care vă aşteptăm cu drag.
Distribuţia: Roxana Olşanschi, Andreea Pascu, Eugen Pădureanu

Strategia culturală a teatrului în această stagiune
Managerul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu (foto), a declarat în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: Teatrul nostru începe anul 2019 cu dreptul. Strategia culturală a acestei stagiuni stă pe doi piloni: autori clasici (Shakespeare şi Caragiale) şi autori contemporani care prezintă oglinda realităţii pe care o trăim (Ken Kesey, Leonid Zorin, Matei Vişniec). Ne propunem 14 producţii noi în acest an şi cinci participări la festivaluri naţionale şi internaţionale cu producţiile noastre. Avem multe surprize plăcute pentru public în această stagiune. Participăm în mod activ la Sesiunea Franţa-România prin asocierea cu două companii teatrale din Paris, precum şi montarea unui spectacol în limba franceză, respectiv “Ultima dorinţă” (adaptare în limba franceză realizată de Codrina Pricopoaia).
Încă două premiere vor fi prezentate publicului în luna februarie şi începutul lunii martie. În 16 februarie veţi putea să îl revedeţi pe îndrăgitul Bebe Cotimanis în premiera piesei „Cafeaua domnului ministru“ în regia lui Daniel Bucur, iar la începutul lunii martie se va definitiva un proiect ambiţios care a început în luna decembrie a anului trecut: „Zadarnicele chinuri ale dragostei“, o adaptare după W. Shakespeare, în regia lui Ştefan Iordănescu.
Iubitorii de teatru sunt invitaţi în luna mai la cea de a doua ediţie a festivalului „Deva Performing Arts Festival“ , unde vor avea ocazia să vizioneze spectacole prezentate atât de trupe din România, cât şi din afara graniţelor. Sperăm ca programul festivalului, pe care îl vom dezvălui publicului iubitor de artă în curând, să atragă cât mai mulţi spectatori şi astfel să contribuim la promovarea judeţului nostru, prin turism cultural.
Vă invităm să ne fiţi aproape şi ne bucurăm că aţi ales să sprijiniţi activitatea noastră, printr-o participare activă la proiectele noastre!
îndemnul nostru este „Respectă-te, deci vino la teatru ! Noi vom fi mereu acolo, pentru a servi comunităţii produse culturale de calitate, atât de necesare pentru o viaţă culturală bogată şi diversificată.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Marți, 5 februarie, se oprește termoficarea în Deva

Conducerea Termocentralei Mintia comunică faptul că în data de 05.02.2019, între orele 7-22, se va întrerupe furnizarea agentului termic în...

CNS Cetate pierde întâiul amical, dar… câştigă la impresia artistică

Echipa CNS Cetate Deva a jucat primul meci amical din actualul sezon de pregătire, în deplasare la Pandurii Tg. Jiu,...

Ţara Haţegului Junior’s Cup Indoor

Clubul Masters Sports Haţeg anunţă organizarea celei de a treia ediţii a competiţiei ţara Haţegului Junior’s Cup Indoor, care se...

Închide