Comunitate

Ziua consumatorului, la şcoală şi la hypermarket

Livia Botici

În data de 15 martie, Ziua Mondială a Consumatorului a fost sărbătorită de hunedoreni printr-o campanie de informare, desfăşurată într-unul dintre hypermarketurile din Deva, dar şi în mai multe şcoli din tot judeţul.

Banii noştri, drepturile noastre

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a desfăşurat în cursul zilei de ieri, campanii de informare a hunedorenilor cu privire la drepturile pe care le au, în raport cu serviciile pe care le primesc. Astfel, în cel mai mare hypermarket din Deva, comisarii CJPC au împărţit pliante informative clienţilor şi i-au pus la curent cu faptul că atunci când întâmpină dificultăţi, pot depune, către ei, sesizări referitoare la problemele existente. De asemenea, în majoritatea şcolilor din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai CJPC au venit în întâmpinarea elevilor, pentru a le explica modul în care se pot feri de eventualele neplăceri la cumpărături.

Băncile, cele mai reclamate

Potrivit declaraţiilor oficialilor CJPC, consumatorii se confruntă cu mai multe probleme pe piaţa serviciilor decât pe piaţa bunurilor. O explicaţie ar fi că aceste servicii implică nişte contracte şi relaţii client – furnizor mai complexe. În judeţul Hunedoara, cea mai problematică situaţie existentă este aceea în care consumatorul reclamă condiţiile unui produs bancar, după ce şi-a dat consimţământul prin semnătură. „Avem foarte multe situaţii de acest gen. Consumatorii vin la noi să reclame că, spre exemplu, le-a crescut rata la bancă, dar nu mai avem ce face. Cea mai mare vină o au ei, pentru că majoritatea clienţilor nu citesc condiţiile de acordare ale unui serviciu, contractele sunt doar semnate, fără a fi parcurse şi astfel, oamenii sunt induşi în eroare”, a declarat Romi Cărmăzan, directorul coordonator al Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura