Zilele Comunei Zam, la prima ediţie

04-sorin-nistor-primar-zam-1Magdalena Şerban

Cum mai toate comunele din România au câte o sărbătoare a lor, era cazul ca şi Zamul să îmbrăţişeze o astfel de tradiţie. Prin urmare, începând de vineri şi până duminică inclusiv, localnicii din Zam au avut parte de  prima ediţie a Zilelor Comunei, alături de mulţi alţi hunedoreni, care au ales să-şi petreacă timpul liber în preajma rudelor şi a prietenilor dragi.

De la fotbal, la muzică uşoară şi populară
Locul ales pentru desfăşurarea evenimentului a fost piaţa agroalimentară din Zam, iar pe terenul de sport cu covor sintetic din acelaşi sat de centru s-a disputat un campionat judeţean de fotbal, care a aliniat la start opt echipe. Seara de vineri a adus recitaluri semnate de Grupul folk Amma şi Mădălina Dulgheru, spre bucuria celor tineri, în special. Sâmbătă, întrecerile sportive au continuat pe acelaşi teren, iar după atâta mişcare, a urmat un spectacol artistic din a cărui program au făcut parte Silvia, Mitză, Karina, Johny Cândea şi Alexandra Albu. Duminică, s-au jucat semifinalele şi finalele, câştigătoarea ediţiei fotbalistice din acest an fiind echipa satului Bretea Mureşană, din comuna Ilia, care a învins echipa din Zam, trimiţând-o pe locul secund al podiumului competiţiei. Premianţii au plecat acasă cu multe laude, diplome, cupe şi mingi.
Apoi a venit rândul folclorului să-i scoată pe oameni din case. Grupul de Căluşari din Orăştioara de Sus, Ansamblul Şoimuşeana, din comuna Şoimuş, Ansamblul Mureşul din Ilia, soliştii Bianca Muntean, Gelu Rovinar, Geanina Gavrilă, Traian Manea, Laura Chici, Giulia Hui, Emil Cirţ şi Mihaela Belciu au încântat publicul prezent în număr mare la spectacolul folcloric.

Punct de plecare pentru următorii ani
„Este pentru prima dată când organizăm Zilele Comunei Zam. Ne-am străduit să oferim localnicilor, fiilor satului şi tuturor celor care ne-au vizitat, zile şi seri frumoase, de care să-şi amintească întregul an. A fost greu pentru că nu suntem o comună cu un buget bogat. Cert este că dorim să transformăm acest eveniment într-unul de tradiţie locală. Le mulţumesc atât celor care au participat la campionatul de fotbal, cât şi celor care ni s-au alăturat ca spectatori şi au petrecut alături de noi. De asemenea, mulţumesc echipei cu care am organizat totul”, a spus Sorin Nistor (foto), primarul comunei Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.