Actualitate

Zile încărcate pentru pompierii hunedoreni

Oana Mihnea

Începând de sâmbătă şi până ieri, pompierii de la noi din judeţ au fost nevoiţi să intervină la opt incendii şi patru acţiuni de îndepărtare a unor copaci sau fire de curent căzute din cauza fenomenelor meteo.

Mai multe bunuri distruse de foc
Pompierii de la Petroşani şi Petrila au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Au ars trei pereţi exteriori din lemn şi acoperişul acesteia. De asemenea, mai multe aparate electrocasnice, scule electrice şi 18 anvelope au fost degradate. Incendiul a fost generat de un scurtcircuit la instalaţia electrică. Detaşamentul din Deva a intervenit pe Aleea Moţilor, la căminul social Condor. În una din camere, situată la parter, a luat foc o grămadă de deşeuri textile, cel mai probabil din cauza unei ţigări lăsate aprinse. „Din cauza degajării mari de fum, 35 de persoane s-au autoevacuat, iar cinci persoane au fost evacuate de cele două echipaje de pompieri dislocate la faţa locului. O persoană aflată în stare avansată de ebrietate a fost transportată, de echipajul SMURD, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Deva. Incendiul ce s-a manifestat pe aproximativ 15 metri pătraţi la deşeuri textile a fost lichidat rapid de pompierii care au concluzionat că arderea a fost generată de focul deschis în spaţii închise“, se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Copaci şi cabluri căzute
Nici pompierii din Hunedoara nu au fost scutiţi de intervenţii. Aceştia au stins focul care a izbucnit într-o cameră de cămin şi se manifesta la o canapea şi mai multe materiale textile. În acest caz, focul a fost pus intenţionat. Tot în Hunedoara au ars două ghene de gunoi şi mai multe deşeuri din carton şi hârtie, împrăştiate pe un teren viran. Şi în localitatea Pricaz a luat foc o gheretă de un metru pătrat. Pe strada Aurel Vlaicu din Deva a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea unui copac căzut pe şosea şi firele de curent, iar pe o altă stradă s-a rupt un cablu de fibră optică. În localitatea Sulighete, un copac a căzut peste acoperişul unei case, iar în Teliucu Inferior s-a prăbuşit un stâlp de curent pe carosabil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura