Zeci de proiecte pentru municipiul Hunedoara

4 octombrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Dorin Corpade05 boboutanu-3

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), precizează că actuala administraţie are în diverse faze de lucru 58 de proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea confortului citadin, modernizarea localităţii şi, nu în ultimul rând, la soluţionarea unor cerinţe venite din partea populaţiei.
În acest context se remarcă preocupările edililor pentru amenajarea unor săli de sport, dotarea acestora cu echipamente performante, realizarea de terenuri de sport multifuncţionale la şcoli gimnaziale şi colegii din municipiu, precum şi reabilitarea termică a unor imobile şcolare.
Trebuie precizat faptul că nu numai populaţia şcolară este privilegiată prin seria de investiţii incluse în proiectele primăriei, ci şi tinerii din municipiu. Pentru aceştia vor fi construite, în două etape, aproximativ 160 de apartamente, în vederea închirierii.
Un alt obiectiv ce polarizează interesul edililor este eficientizarea energetică a clădirilor rezidenţiale din municipiu cu ajutorul fondurilor europene. Sunt prevăzute a fi reabilitate termic 19 blocuri de locuinţe.
Şirul exemplificărilor ar putea continua cu reabilitarea bazinului de înot, a unor platforme din Piaţa Obor şi, un lucru dorit de majoritatea pasionaţilor de sport din municipiu, reabilitarea Complexului Sportiv „Michael Klein“, transformarea actualului teren de zgură în teren sintetic pentru fotbal şi dotarea acestuia cu instalaţiile aferente iluminatului nocturn.
Pentru că mai există încă mulţi câini fără stăpân pe străzile municipiului, administraţia locală şi-a propus şi extinderea adăpostului din strada Rotarilor, destinat acestei categorii de animale.
Dar, municipiul Hunedoara nu este doar un spaţiu al localnicilor. Fiind şi un oraş turistic, graţie străvechiului castel, intenţia edililor este de a realiza un parc medieval în imediata vecinătate a acestuia. Ba, mai mult decât atât, vor fi reabilitate străzile din vechiul centru al municipiului, cât şi cele care converg spre atracţia principală a urbei de pe Cerna – Castelul Corvinilor.
Şi fiindcă am amintit de străzi, mai trebuie arătat în final că la Hunedoara va continua acţiunea de turnare de covoare asfaltice. În proiectele primăriei sunt vizate Bulevardul Corvin, cu străzile adiacente, străzile Cloşca, Brazilor, Chizid, Dr. Cantacuzino şi Carol Davila.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vonica Nicolae spune:

    In ce priveste reabilitarea termica a Blocurilor,nu stiu cine a stabilit care blocuri intra in programul de reabilitare. Blocul C2 de pe Avram Iancu nr 10,as vrea sa stiu daca dl primar cunoaste,ca am fost primii care am depus cererea si in final nu am fost inclusi in program.Daca o parte din locatari au reusit sa isi faca reabilitarea pe cont propriu, noi ceilalti nu putem beneficia de fonduri europene si sprijinul primariei?Nu cumva si aceasta lucrare are substrat politic?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Senatorul Vochiţoiu l-a interpelat pe ministrul Sănătăţii

În interpelarea adresată ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu (foto, PMP) sesizează o serie de disfuncţionalităţi în utilizarea...

OREZUL, SĂNĂTOS SAU NU? (2)

Ca o continuare la articolul din numărul de săptămâna trecută, orezul basmati ar putea fi o variantă la orezul alb,...

Accidente rutiere în weekend

Un accident rutier grav s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 22.30, pe drumul dintre municipiile Deva şi Hunedoara, în...

Închide