; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Zeci de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5,5 milioane de euro

19 ianuarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Mascaţii au descins şi în judeţul nostru, în Mehedinţi, Timiş, Prahova şi Bucureşti, la mai multe societăţi implicate. În total au fost efectuate, ieri dimineaţă, 21 de percheziţii.

Anchetatorii au pus în aplicare şi 18 mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro prin infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul reciclării deşeurilor, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi.
Ancheta derulată de IPJ Mehedinţi sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, a presupus derularea a 21 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor menţionate. Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei.
Potrivit anchetatorilor, din cercetări a rezultat că începând cu anul 2018 până în prezent persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat, potrivit IPJ Mehedinţi. La acţiune au luat parte şi poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cornel spune:

    Tot PERASIFON ia turnat si pe astia. El cu Litera si cu Nitu sint cele mai mari sifoane din Deva. Niste zdrente.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Direcţia Agricolă continuă cursurile adresate fermierilor

Şi în 2020, Direcţia pentru Agricultură a judeţului Hunedoara organizează diverse cursuri ce vin în sprijinul fermierilor hunedoreni. Acestea sunt...

Primarul din Hărău speră la un buget decent

În comuna Hărău, anul 2019 s-a încheiat bine, iar 2020 a început aparent cu dreptul. Singura necunoscută, ce-i drept una...

Comemorarea fostei campioane Maria Cioncan

Primăria municipiului Hunedoara organizează mâine, marţi, 21 ianuarie 2020, ora 11.00, o ceremonie de comemorare a atletei Maria Cioncan.

Închide