Zeci de mii de dosare la Parchetele din judeţ în 2016

14 februarie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Bilanţul activităţii pe anul 2016 al Parchetelor din judeţ arată că procurorii au avut de soluţionat un număr de câteva zeci de mii de dosare, iar puţine dintre acestea au fost infirmate sau retrimise pentru refacerea rechizitoriilor de către instanţă.

Cele mai multe dosare instrumentate şi soluţionate de procurorii hunedoreni anul trecut au vizat infracţiuni contra patrimoniului, pe locul doi situându-se cele care au vizat infracţiunile contra persoanelor. Rezultatele activităţii procurorilor de la Parchetele din judeţ au fost prezentate într-o conferinţă de presă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Adina Velescu (foto), pe parcursul anului trecut, procurorii de la toate Parchetele din judeţ au avut în atenţia lor peste 35.986 de dosare, un număr similar de cauze având şi în 2015. Dintre acestea, aproape 14.000 de cauze au fost soluţionate, aproximativ 9.200 sunt cu autor necunoscut şi un număr de aproximativ 9.000 de cauze au fost clasate.
Dintre dosarele soluţionate în 2016, peste 4.500 au vizat infracţiuni contra persoanei, iar peste 6.300 infracţiuni contra patrimoniului. Alte 38 de cauze soluţionate au avut ca obiect infracţiuni privind autoritatea frontieră de stat, iar 174 infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. Cazurile de infracţiuni de corupţie şi de serviciu au fost cercetate de procurorii hunedoreni în 383 de dosare, iar în 917, încălcările legii privind siguranţa publică. Infracţiunile prevăzute în legi speciale au făcut obiectul anchetelor de la Parchetele din judeţ în 655 de dosare, iar abaterile de la legile electorale au constituit 116 cauze soluţionate. Bilanţul activităţii procurorilor hunedoreni mai arată că în 2016, instanţele au dat soluţii de achitare în 15 dosare, iar în 2015, numărul lor a fost de două ori mai mare.
Conform declaraţiei prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în ceea ce priveşte gradul de ocupare a posturilor de procuror în Parchetele din judeţ, doar 86,27 la sută din posturi sunt ocupate.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jura Dimitrie spune:

    Stie doamna ceva de Plangerile penale care zac in sertarele Politiilor din judet?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liderul Sindicatului „Noroc Bun”, Adrian Jurca, declară: „Falimentul CEH înseamnă îmbogăţirea unora”

Liderul Sindicatului „Noroc Bun”, Adrian Jurca (foto), nu se lasă şi vrea să-i dea jos pe cei care conduc în...

Când va funcţiona aripa nouă a spitalului din Deva

Aripa nouă a Spitalului Judeţean din Deva are toate şansele să fie mobilată şi pusă în funcţiune până la sfârşitul...

Solicitanţii de locuinţe ANL, somaţi să-şi reactualizeze dosarele

Primăria Deva anunţă pe toţi cei care au depus cereri pentru locuinţele ANL că până la 1 martie 2017 trebuie...

Închide