Zeci de mii de apeluri false la 112

Carmen Cosman

În ciuda amenzilor mari prevăzute de legislaţia în vigoare, hunedorenii continuă să sune la 112, fără să aibă cu adevărat o urgenţă. Unii vor să se distreze, în timp ce alţii cer sfaturi medicale.
Numai în trimestrul III al acestui an, la Numărul Unic de Urgenţă 112, au fost primite 84.598 de apeluri, arată o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru judeţul Hunedoara. Cele mai multe apeluri au fost false. Astfel, din totalul apelurilor primite, 32,89 la sută au fost reale, în timp ce 67,11 la sută false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 54,34 la sută, Poliţie – 27,27 la sută, Pompieri – SMURD – 16,16 la sută şi Jandarmerie – 2,23 la sută. Aşa cum arată reprezentanţii STS, majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay.
„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă şi adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, colonelul Adrian Fulea. Autorităţile fac un apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doar un singur om, disponibilizat

După ce au stat cu sufletul la gură toată vara, din cauza restructurărilor din MAI, poliţiştii hunedoreni pot răsufla uşuraţi....

Criză de recenzori în Deva

Primăria Deva caută cu disperare recenzori. Cu doar câteva zile înainte de începerea recensământului, mai este nevoie de vreo 60...

Instituţii descentralizate, acuzate de presiuni politice

Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău (foto), susţine că o serie de primari din judeţ, care nu fac parte din...

Închide