Zeci de hunedoreni refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca, speriaţi de ce se întâmplă în lume

În judeţ, am avut 2.700 de doze de vaccine AstraZeneca, lotul ABV 2856, care au fost folosite în totalitate

 

Sorina Popa

Aproape 1,5 milioane de români au fost vaccinaţi deja împotriva Covid, şi totuşi situaţia infectărilor este scăpată de sub control. Cum am ajuns în această situaţie? Ce au făcut autorităţile în acest an de când s-a declanşat pandemia? Nimeni nu spune nimic.

Tot mai multe state retrag vaccinul
În aceste condiţii, ţara noastră continuă totuşi vaccinarea cu serul AstraZeneca, deşi tot mai multe state europene au suspendat utilizarea aces­tui vaccin. Astfel, Germania a suspendat utili­zarea vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca. Decizia vine la doar câteva zile după ce ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, critica suspendarea vaccinării cu AstraZeneca în unele ţări. „Regret că unele ţări din Uniunea Euro­peană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Din ceea ce ştim până acum, beneficiul este mult mai mare decât riscul”, spunea Spahn. Germania a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru per­soa­nele de peste 65 de ani pe 4 martie. Şi Franţa va înceta administrarea vaccinului AstraZeneca în aşteptarea unei evaluări din partea autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană.

În Italia un nou lot a fost suspendat şi sechestrat
În Italia, procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunţat că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrat acest ser. Decizia constituie o nouă lovitură pentru imaginea acestui vaccin în Italia şi va provoca întârzieri în campania de imu­nizare contra Covid-19 lansată de guvern. Auto­ri­tăţile regionale din Piemont au suspendat du­minică utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi a decedat în cir­cumstanţe încă neelucidate.
„De aceea, este important să ne asi­gurăm că ad­ministrarea în conti­nuare a vaccinului pe întreg teri­toriul ţării nu conduce la alte consecinţe (nocive sau fatale) … până când vom fi complet siguri că decesul (lui Tog­natti) nu poate fi atribuit ino­culării sus-menţionate”, a precizat procuroarea Teresa Angela Camelio.

Cele mai multe reacţii adverse
Cu toate astea, România rămâne pe poziţii cu AstraZeneca. Mai mult, potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coor­do­nare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vac­ci­nărilor, care ţine evidenţa vaccinărilor, situa­ţia din ziua de 15 martie a.c., ora 17.00, era urmă­toarea: Persoane vaccinate în ultimele 24 ore cu Pfizer – 35.714, Moderna – 6.463, AstraZeneca – 7.399. Reacţii adverse în ultimele 24 de ore: Pfizer – 48, Moderna – 18, AstraZeneca – 73.

Care este situaţia din judeţ
În judeţ, potrivit directorului executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei (medalion), am avut 2.700 de doze de vaccin AstraZeneca din Lotul ABV 2856. “Am folosit toate aces­te doze, până în 1 martie. Acum nu mai avem din acel nici un vaccin din acel lot. Dar, nu s-au înregistrat reacţii ad­verse. Am început şi la Petroşani imunizarea cu AstraZeneca. Este adevărat, sunt zeci de hu­ne­do­reni, din sute înscrişi pe liste, care refuză acum, având în vedere situaţia cu accest vaccin, să se imu­nizeze cu AstraZeneca”, a declarat Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara.

One thought on “Zeci de hunedoreni refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca, speriaţi de ce se întâmplă în lume

  • 16 martie 2021 la 23:40
    Permalink

    e absolut normal sa refuze, dupa ce au aparut in tara si in lume morti , imediat dupa vaccinarile dubioase.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara Pentru că, hunedorean fiind de

Bulina neagră

Alexandru Ostap, cetăţean din municipiul Deva Pentru că a fost arestat preventiv pe o durată de 30 de zile, fiind

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj de la noi a reuşit să-şi păcălească şe­ful şi să-l pună pe acesta să

Închide