Politica si administratie

Zeci de hunedoreni capătă o nouă șansă la Spitalul Județean de Urgență Deva

Zeci de hunedoreni găsesc salvare la Spitalul Județean de Urgență Deva, prin montarea stenturilor la inimă. Bolnavii sunt programați la Secția de Cardiologie de la unitatea medicală deveană, nemaifiind nevoie să fie trimiși în centrele universitare pentru montarea stenturilor.

Bani de la Casa de Sănătate
„De două ori pe lună vine medicul Slovenski și echipa lui, de la Timișoara, iar recent, am încheiat un contract și cu medicul Călin Homorodean, de la Cluj, care vine o dată pe lună pentru ase­me­nea intervenții. Pe lună, sunt apro­xi­mativ 20 de pacienți cărora li se mon­tează stenturi. Primim bani de la Casa Județeană de Sănătate pentru ser­vi­ciile prestate”, a declarat dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Puțini au crezut în acest proiect
Reamintim că la finalul anului trecut, în Laboratorul de Cardiologie In­ter­ven­țio­nală al Spitalului Județean de Ur­gență din Deva, s-au efectuat pro­ce­duri la 10 pacienți: 5 diagnostice, 5 angioplastii și s-au implantat 9 stenturi.
„Este pentru a doua oară în decurs de o lună când, la Spitalul Județean de Urgență din Deva se efectuează pro­ceduri medicale la Laboratorul de Car­diologie Intervențională. După cum se știe, pe 4 octombrie au avut loc primele intervenții de acest gen la Deva, când au fost supuși unor proceduri medicale opt pacienți. Puțini sunt cei care au crezut că acest proiect va prinde contur. Iată că, așa cum ne-am propus, pacienții din județ nu mai sunt nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru o șansă la viață. Procedurile se fac și la Deva, e adevărat, deocamdată sub coor­donarea medicilor de la Timișoara. Încet, dar sigur și hotărât, ne îndreptăm spre atingerea scopului propus, adică utilizarea la capacitatea optimă a aces­tui laborator. Mulțumesc medicilor și asistenților pentru implicare și îi felicit pentru această nouă performanță me­dicală înregistrată la Deva”, a de­clarat la acea vreme președintele Con­siliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura