Zeci de elevi din comuna Certeju de Sus lăsaţi fără transport la Deva, la liceu

Sorina Popa

Primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, trage un semnal de alarmă şi spune că aproape 30 de elevi din comuna sa nu au cum să ajungă la liceu, în municipiul Deva, din cauză că nu există mijloace de transport în comun care să asigure acest serviciu.

Nu-i răspunde la telefoane
„Am reuşit să facem o listă cu toţi elevii care trebuie să facă naveta din satele Vărmaga, Săcărâmb, Măgura-Topliţa, Bocşa Mică şi Nojag, la Deva, la liceu. Ce se întâmplă? Ope­ra­torul care efectua transportul de per­soane pe rutele res­pec­tive, Alexandros Tour, şi-a de­pus licenţele de transport.
Preşedintele Mircea Bobora (foto) şi cei de la Ser­viciul spe­cia­lizat din subor­dinea sa nu au rezolvat pro­blema transpor­tului de per­soa­ne între satele comunei Certeju de Sus şi municipiul Deva. În aceste con­diţii, părinţii elevilor ne bom­bardează cu telefoanele, întreabă ce se va întâmpla, copiii lor nu vor putea merge la şcoală. De mai multe ori am în­cercat să iau legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean, dar acesta nu mi-a răspuns la telefoane. Cei de la Consiliu ne-au transmis o adresă prin care ne informau că ope­ratorul de transport a renunţat la rutele respective şi că să ne facem noi în comună un serviciu de transport. Dar, nu e atributul primarului să facă aşa ceva. E problema celor de la Consiliul Judeţean, ei dau licenţele de transport, dar nu au făcut nimic să organizeze o altă licitaţie pentru rutele lăsate descoperite. Acum, avem 28 de elevi din comună care ar trebui să meargă la licee în Deva, să înveţe. Nu vor putea, pentru că nu avem cine să-i transporte. Nu este normal. Conducerea judeţeană trebuie să rezolve această situaţie!”, a declarat Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus.

Nu-i poate obliga să menţină rutele
Contactat, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Jude­ţean Hunedoara, a afirmat că nu cunoaşte situaţia cu ope­ratorul Alexandros Tour. Am discutat cu un reprezentant al Serviciului Autoritate Judeţeană de Transport din instituţie. Ce am aflat? Operatorul de transport nu mai are licenţe pentru rutele Vărmaga-Deva, Săcărâmb-Deva, Măgura Topliţa-Deva din luna iulie 2020. Consiliul Judeţean nu mai are contract cu operatorii, ARR acordă licenţele, motiv pen­tru care instituţia nu-i poate obliga să menţină rutele cu pricina.
„În 18 septembrie va fi o şedinţă de Consiliu Judeţean şi atunci vom adopta o hotărâre pentru încheierea contrac­telor cu operatorii de transport”, ne-a declarat un reprezen­tant al Serviciului Autoritate Judeţeană de Transport din CJ Hunedoara.
Primarul Petru Cîmpian l-a informat pe prefectul judeţului despre situaţia cu cei 28 de elevi care nu vor putea merge la şcoală săptămâna viitoare.
Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „mâine (n.r.-astăzi), voi chema pe cei de la ARR şi de la Consiliul Judeţean să ne explice cum vom rezolva situaţia transportului elevilor din Certej la Deva”.

2 comentarii la „Zeci de elevi din comuna Certeju de Sus lăsaţi fără transport la Deva, la liceu

  • 14 septembrie 2020 la 12:06
    Permalink

    pe drumurile acestei comune nu poate circula nici un mijloc de transport

  • 17 septembrie 2020 la 22:30
    Permalink

    O să rezolve Consiliul Județean transportul fix ca pe ntru salariații de la Apaprod.Adică zero. Barat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.