Istoria şi legendele Cetăţii Devei, reînviate de oştenii Gărzii

10 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Turiştii şi localnicii care vor poposi în Cetatea Devei duminică, 13 septembrie 2020, la ora 11:00, vor putea asista la primul rond de anul acesta al Gărzii Cetăţii.
Timp de cel puţin un ceas, oştenii vor efectua activităţi de strajă şi patrulare între zidurile monumentului istoric. Rondul Cetăţii va include toate obiectivele importante ale fortăreţei, veche de opt secole, considerată una dintre cele mai impresionante cetăţi medievale din Transilvania.
Publicul prezent la eveniment va avea ocazia să afle şi amănunte despre drapelul Gărzii, istoria sângeroasă şi legendele bastionului de pe vârful Dealului Cetăţii, dar despre echipamentul, armele şi viaţa de zi cu zi a oştenilor – o lecţie inedită de istorie, care va avea loc pe Platforma Artilerie Vest.
Echipamentul unui străjer cântăreşte aproximativ 40 de kilograme şi este confecţionat, în mare parte, din me­tal. Pe scuturile oştenilor se regăsesc însemnele sigiliu­lui Cetăţii.
Garda Cetăţii Devei a fost înfiinţată în 2016 şi este formată din voluntari cu vârste între 7 ani şi 50 de ani. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zeci de elevi din comuna Certeju de Sus lăsaţi fără transport la Deva, la liceu

Sorina Popa Primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, trage un semnal de alarmă şi spune că aproape 30 de...

Explodează sau nu situaţia de la Termocentrala Mintia?

Adriana Năstase Ieri a continuat protestul salariaţilor de la Ter­mo­centrala Mintia, pentru a patra zi consecutiv, iar cinci dintre protestatari...

Bulina neagră

Aurelian Andrei, poştaş din localitatea Boş, Hunedoara Pentru că a dispărut cu suma de aproximativ 90.000 de lei, bani care...

Închide