Istoria şi legendele Cetăţii Devei, reînviate de oştenii Gărzii

Turiştii şi localnicii care vor poposi în Cetatea Devei duminică, 13 septembrie 2020, la ora 11:00, vor putea asista la primul rond de anul acesta al Gărzii Cetăţii.
Timp de cel puţin un ceas, oştenii vor efectua activităţi de strajă şi patrulare între zidurile monumentului istoric. Rondul Cetăţii va include toate obiectivele importante ale fortăreţei, veche de opt secole, considerată una dintre cele mai impresionante cetăţi medievale din Transilvania.
Publicul prezent la eveniment va avea ocazia să afle şi amănunte despre drapelul Gărzii, istoria sângeroasă şi legendele bastionului de pe vârful Dealului Cetăţii, dar despre echipamentul, armele şi viaţa de zi cu zi a oştenilor – o lecţie inedită de istorie, care va avea loc pe Platforma Artilerie Vest.
Echipamentul unui străjer cântăreşte aproximativ 40 de kilograme şi este confecţionat, în mare parte, din me­tal. Pe scuturile oştenilor se regăsesc însemnele sigiliu­lui Cetăţii.
Garda Cetăţii Devei a fost înfiinţată în 2016 şi este formată din voluntari cu vârste între 7 ani şi 50 de ani. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.