Zeci de asistente medicale detaşate la DSP Hunedoara

4 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că a fost suplimentat personalul din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a circa 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. El a adăugat că este luată în calcul creşterea numărului de echipaje din serviciile medicale de urgenţă prespitalicească şi că vor fi demarate discuţii în acest sens cu cei din ministerele de resort pentru a fi analizat impactul bugetar.
Astfel, în judeţul nostru, potrivit lui Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara, au fost detaşate 30 de asistente medicale, care funcţionau în şcoli şi care vor trebui să completeze docu­men­tele necesare în această perioadă de pandemie sau să răspundă la telefoane, în legătură cu pro­blemele legate de noul virus.
Pe de altă parte, ieri au fost transferaţi alţi trei pacienţi Covid-19 la Arad, deoarece la noi nu mai sunt locuri libere la ATI. Pacienţii sunt bărbaţi cu vârste de 58, 73 şi 79 de ani, ei având şi alte afecţiuni medicale, printre care hipertensiune, obezitate, insuficienţă cardiacă. Toţi au fost internaţi la Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II a Spitalului Judeţean din Arad.
Reamintim că în judeţ sunt disponibile doar 11 locuri la ATI pentru pacienţii Covid-19, acestea fiind ocupate în prezent. Zilele trecute cinci bolnavi cu noul virus au fost duşi în spitale în alte judeţe, ei fiind în stare gravă, doi dintre aceştia, care au fost transferaţi la Reşiţa şi Caracal, decedând între timp.
Ieri, erau înregistraţi aproape 300 de bolnavi de coronavirus în judeţ.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident rutier urmat de scandal, făcut de romii din Livadia

Adriana Năstase Ieri după masă, s-a produs un accident rutier pe DN66, în localitatea Livadia. Un copil de şase ani...

Campanie de dezinsecţie terestră la Deva

Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare SC Coral Impex SRL Deva demarează...

Investiții finanțate cu bani europeni la Uricani

Magdalena Şerban O comunitate se dezvoltă prin investiţii, e de părere edilul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto). Prin urmare, pro­iectele...

Închide