Accident rutier urmat de scandal, făcut de romii din Livadia

4 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Ieri după masă, s-a produs un accident rutier pe DN66, în localitatea Livadia. Un copil de şase ani a sărit în faţa unei maşini, arată IPJ Hunedoara, fiind accidentat. Iniţial s-a crezut că băiatul a fost rănit grav, dar ajuns la spitalul din Haţeg, medicii au constatat că acesta a fost doar rănit uşor şi l-au transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru investigaţii la computerul tomograf, au declarat cei de la IPJ Hunedoara.

Ambulanţă avariată de tatăl victimei
Imediat după producerea accidentului, părinţii copilului de etnie romă i-au bruscat şi înjurat pe cei de pe ambulanţă. Totodată, şi şoferul care l-a lovit cu maşina pe copil a avut parte de un „tra­tament” agresiv. Acesta a fost lovit cu pumnii şi picioarele de cei din familia victimei. Nu a scăpat nici ambulanţa, care a suferit avarii.
”Aparţinătorii şi-au vărsat furia asupra echi­pajului, care a fost înjurat şi bruscat, şi asupra am­bulanţei SAJ, spărgându-i-se un far, afectând masca faţă, îndoind tabla. Şoferul care a lovit co­pi­lul a fost agresat de aparţinători, fiind preluat de SMURD”, a spus medicul Călin Dumitrescu, purtă­torul de cuvânt al SAJ Hunedoara.
„Tatăl minorului a lovit cu pumnul farul ambulanţei. Minorul a fost preluat de un echipaj SMURD, iar pe drum, transferat în ambulanţă (cu care s-a intersectat SMURD-ul). Acesta e mo­mentul în care familia minorului a coborât dintr-o maşină cu care urmăreau maşina SMURD, vociferând, acuzând că ambulanţa a întârziat”, au arătat reprezentanţii IPJ Hunedoara.
Un număr de 20 de jandarmi şi poliţiştii, printre care şi câţiva mascaţi, au fost mobilizaţi la Spi­talul din Haţeg, în caz că scandalul ar fi continuat şi acolo, unde aparţinătorii copilului au vociferat şi înjurat personalul sanitar. Se pare însă că lu­crurile s-au liniştit, au spus poliţiştii.

Dosar penal pentru mai multe infracţiuni
„În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar în măsura în care conducătorul auto de 51 de ani va depune plângere prealabilă, vor efec­tua cercetări şi sub aspectul comiterii in­fracţiunii de lovire, întrucât se pare că membrii familiei minorului l-au agresat fizic pe con­du­cătorul auto implicat în eveniment. De ase­me­nea, se va constitui dosar penal şi pentru comi­terea infracţiunii de distrugere, întrucât membrii familiei minorului au distrus un far al auto­spe­cialei ambulanţei care l-a preluat pe minor pentru a-l transporta la Spitalul Orăşenesc Haţeg”, a informat IPJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campanie de dezinsecţie terestră la Deva

Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare SC Coral Impex SRL Deva demarează...

Investiții finanțate cu bani europeni la Uricani

Magdalena Şerban O comunitate se dezvoltă prin investiţii, e de părere edilul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto). Prin urmare, pro­iectele...

Traseu pentru biciclişti şi trotuare amenajate pe bani europeni la Deva!

Municipiul Deva va avea încă 3 km de pistă de biciclete construită cu bani europeni, pre­cum şi trotuare reabilitate pe...

Închide