ActualitatePolitica si administratie

Zece elevi, între care şi un olimpic internaţional, premiaţi de Consiliul Judeţean

Zece elevi din judeţul Hunedoara, între care şi un tânăr care a obţinut o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Infor­matică, au fost premiaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara cu sume în bani în cadrul unei festivităţi care a avut loc joi la sediul instituţiei administrative din Deva.

10.000 de lei
„Consiliul Judeţean Hunedoara premiază performanţa la învăţătură. Cred că este o motivare foarte bună. Nimic nu este mult când premiezi performanţele într-un judeţ. Suntem mândri că avem asemenea elevi în judeţ. Mi-aş dori să revină în judeţ după ce îşi termină studiile şi să devină cei mai buni specialişti în domeniile lor”, a declarat, cu acest prilej, pre­şe­dintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Astfel, elevul Alexandru Todoran, de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu”, din Orăştie, care a obţinut, în sep­tembrie, o medalie de argint la Olimpiada In­ter­na­ţională de Informatică de la Szeged, a fost premiat cu 10.000 de lei pentru performanţa sa. De asemenea, şase elevi care au avut me­dia 10 la Evaluarea Na­ţională şi trei elevi care au terminat examenul de Bacalaureat, la se­siunile din acest an, au fost recompensaţi cu premii în valoare de câte 5.000 de lei, fiecare.

Au muncit mult
În plus, cei nouă tineri au primit, ieri, şi premiile oferite de Ministerul Educaţiei – câte 2.000 de lei pentru rezultatul de Evaluarea Naţională şi 5.000 de lei pentru media 10 la Bacalaureat.
„În fiecare an, Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei, premiază absolvenţii şi elevii care obţin media 10 la examenele naţionale. Ne bucurăm că în judeţul Hunedoara avem nouă elevi şi absolvenţi care au obţinut media 10. Sunt elevi care au muncit, care au luat foarte în se­rios exa­­menele na­ţio­nale”, a arătat, la rândul său, ins­pectorul general şco­lar, Maria Ştefănie. Con­form da­telor ofi­ci­ale, în judeţul Hunedoara, Eva­luarea Naţională a fost pro­mo­vată de 75,01 la sută dintre candidaţi, iar sesiunea de vară a Baca­la­u­reatului a fost pro­mo­vată de 73,88 la sută din­tre elevii înscrişi, potrivit da­telor centra­lizate înainte de contestaţii.