“Zbor deasupra unui cuib de cuci”, sau cât de fragilă este limita dintre normalitate şi nebunie

Despre o lume lipsită de toleranţă, despre lupta dintre „normalitate“ şi respectarea normelor societăţii, despre revoltă şi dreptul la alegere, despre iubire sau efectele lipsei sale… De ce trebuie să fim toţi la fel? Cine decide ce e bine şi ce e rău? Cât de mult poate suferi un om? Pentru toate aceste întrebări veţi găsi, poate, răspunsurile în montarea-eveniment a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ după Ken Kesey, un spectacol de Marius Oltean.

Un erou încearcă să reintroducă respectul de sine şi simţul individualităţii într-un grup de bolnavi mintali, dezmoşteniţi înfrânţi şi lipsiţi de personalitate. Piesa redă un conflict simbolic între bine şi rău, dorinţă şi abstinenţă, individ şi autoritate; un coşmar kafkian al omului normal închis printre nebuni…
“Am ales acest text, adaptat de către regizorul Marius Oltean, pentru forţa mesajului şi complexitatea rolurilor ce s-au dovedit o adevărată încercare pentru tinerii noştri actori şi chiar pentru cei cu experienţă. Este o piesă care te pune pe gânduri, o montare care îmbină umorul cu situaţiile tragice; în concluzie- un titlu de succes ce trebuie să existe în repertoriul oricărui teatru care se respectă”, a subliniat actorul şi regizorul Mihai Panaitescu (foto), managerul Teatrului de Artă Deva.
Premiera, cea de a cincea din acest an, va avea loc în data de 3 aprilie, de la ora 19, la Teatrul de Artă din Deva. Un proiect ambiţios care aduce din nou în faţa publicului devean un colectiv artistic excepţional, cu o soră şefă – Cristina Lazăr – într-un rol de compoziţie interpretat magistral de îndrăgita actriţă; un McMurphy „bolnav“ de libertate – Laurenţiu Lungu – într-un rol la care orice tânăr debutant visează şi care se achită admirabil de sarcina încredinţată de regizor, o trupă de „nebuni“ frumoşi, o scenografie grandioasă şi o echipă unită, care aduce plus valoare unui proiect de asemenea anvergură.
Distribuţia spectacolului este următoarea: Laurenţiu Lungu, Cristina Lazăr, Aurelian Răducu Gheorghe, Eugen Pădureanu, Mihai Feier, Theodor Creţu, Mihai Panaitescu/Bes Edgar, Laura Tulac, Andreea Pascu, Roxana Olşanschi/Viorica Bulgac, Eugen Moraru, Delie Leontin.
Când ideea de libertate învinge, se strecoară în sufletul spectatorului speranţa… „Patru gâşte într-un stol, / pe-nserate dau ocol, / Spre nord se duc, / Spre sud se duc, / Zboară deasupra unui cuib de cuc…”
Premiera -3 aprilie 2019, ora 19, sala TAD. Preţ bilet 30 lei /15 lei (pensionari, elevi, studenţi )
Respectă-te, deci vino la teatru!
@decisepoate.ro sau 0740.205.978

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.