Politica si administratie

Winkler, reales preşedintele UDMR Hunedoara

05 Winkler Iuliu UDMR (67)

Nicolle Ebner

 Parlamentarul european Iuliu Winkler (foto) a fost reales, sâmbătă, pentru un nou mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR, de către delegaţii celor 16 filiale locale.

2010-prima ediţie a Zilelor Maghiare Hunedorene
Iuliu Winkler a anunţat că, în următoarele 45 de zile, se vor organiza alegeri în fiecare dintre cele 16 organizaţii locale ale UDMR Hunedoara, exprimându-şi speranţa ca procesul electoral intern să aducă o nouă dinamică în cadrul organizaţiei. ”Deşi, în ultimii doi ani, am avut alegeri la fiecare jumătate de an, se simte o anumită lipsă de dinamism în cadrul organizaţiilor locale”, a declarat liderul UDMR Hunedoara. Printre cele mai importante obiective pe termen scurt ale preşedintelui UDMR Hunedoara, se numără: strângerea unui număr cât mai mare de semnături de susţinere pentru deputatul Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Preşedinţia României; mobilizarea cât mai bună a electoratului maghiar la votul din 22 noiembrie; organizarea, în luna decembrie, a unor manifestări dedicate împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea UDMR Hunedoara. Winkler a mai anunţat că va iniţia organizarea anuală a Zilelor Maghiare Hunedorene, un eveniment care să creeze un cadru de manifestare şi de cooperare pentru cele peste 30 de organizaţii non-guvernamentale ale comunităţii maghiare din judeţ. Prima ediţie a Zilelor Maghiare Hunedorene ar urma să se desfăşoare, în anul 2010, şi să stea sub semnul împlinirii unui secol de la fondarea, în Deva, a comunităţii ceangăilor maghiari.
Referitor la priorităţile pe termen lung, preşedintele UDMR Hunedoara a spus că dezvoltarea învăţământului în limba maghiară rămâne în continuare pe primul loc, Winkler pledând şi în favoarea unei eventuale intrări a Uniunii într-un viitor Guvern al României.

One thought on “Winkler, reales preşedintele UDMR Hunedoara

  • Cei care il cunosc stiu foarte bine ca este un arivist fara pereche. A fost mereu ahtiat dupa functii, sa fie mereu in fata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura