Winkler, reales preşedintele UDMR Hunedoara

28 septembrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 Winkler Iuliu UDMR (67)

Nicolle Ebner

 Parlamentarul european Iuliu Winkler (foto) a fost reales, sâmbătă, pentru un nou mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR, de către delegaţii celor 16 filiale locale.

2010-prima ediţie a Zilelor Maghiare Hunedorene
Iuliu Winkler a anunţat că, în următoarele 45 de zile, se vor organiza alegeri în fiecare dintre cele 16 organizaţii locale ale UDMR Hunedoara, exprimându-şi speranţa ca procesul electoral intern să aducă o nouă dinamică în cadrul organizaţiei. ”Deşi, în ultimii doi ani, am avut alegeri la fiecare jumătate de an, se simte o anumită lipsă de dinamism în cadrul organizaţiilor locale”, a declarat liderul UDMR Hunedoara. Printre cele mai importante obiective pe termen scurt ale preşedintelui UDMR Hunedoara, se numără: strângerea unui număr cât mai mare de semnături de susţinere pentru deputatul Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Preşedinţia României; mobilizarea cât mai bună a electoratului maghiar la votul din 22 noiembrie; organizarea, în luna decembrie, a unor manifestări dedicate împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea UDMR Hunedoara. Winkler a mai anunţat că va iniţia organizarea anuală a Zilelor Maghiare Hunedorene, un eveniment care să creeze un cadru de manifestare şi de cooperare pentru cele peste 30 de organizaţii non-guvernamentale ale comunităţii maghiare din judeţ. Prima ediţie a Zilelor Maghiare Hunedorene ar urma să se desfăşoare, în anul 2010, şi să stea sub semnul împlinirii unui secol de la fondarea, în Deva, a comunităţii ceangăilor maghiari.
Referitor la priorităţile pe termen lung, preşedintele UDMR Hunedoara a spus că dezvoltarea învăţământului în limba maghiară rămâne în continuare pe primul loc, Winkler pledând şi în favoarea unei eventuale intrări a Uniunii într-un viitor Guvern al României.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Maksai Janos spune:

    Cei care il cunosc stiu foarte bine ca este un arivist fara pereche. A fost mereu ahtiat dupa functii, sa fie mereu in fata.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Evenimentul sportiv al toamnei

Meciurile pe care le va susţine campioana României, FC CIP Deva, în grupele principale ale UEFA Futsal Cup, care vor...

Au spart gheaţa

Echipa Retezatul Haţeg, nou-promovată în eşalonul trei, a obţinut prima victorie la acest nivel în partida cu Viitorul Sânandrei, disputată,...

Fără permis, a provocat un accident

Un bărbat de 39 de ani, Valer B., aflat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis de conducere, s-a...

Închide