Winkler: Nu ne amenintãm partenerii de guvernare

27 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

La Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, desfăşurat la sfârşit de săptămână, au fost voci care au susţinut că UDMR trebuie să iasă de la guvernare. Însă, ele nu au fost aşa de puternice, ca să producă luarea unei asemenea decizii la nivelul Uniunii.

„Nu prea sunt alternative”
Astfel, preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la finalul reuniunii că dificultăţile actuale „nu vor împinge’’ formaţiunea sa în afara guvernării, chiar dacă tentaţia de a-i lăsa pe alţii să rezolve problemele e mare, în această perioadă de criză. „Suntem în situaţie de criză şi tentaţia de a lăsa pe alţii să rezolve problemele e mare, fiindcă, în mod firesc, o serie de măsuri este nepopulară. Dar, dacă ne-am asumat guvernarea, atunci, trebuie să ne asumăm şi această răspundere, ceea ce nu înseamnă că mergem până la capăt cu Guvernul, ci numai în acel caz, când într-adevăr, vor fi găsite şi aplicate soluţiile bune. Dacă apare o alternativă şi noi vom considera că Guvernul sau coaliţia a ales o direcţie greşită, bineînţeles că nu vom merge mai departe. În acest moment, nu prea sunt alternative şi, aşa cum văd eu, nici opoziţia nu ne propune o altă cale’’, a declarat Marko Bela.

Există nemulţumiri
Liderul UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „într-adevăr, există în UDMR voci care aduc argumente pentru ieşirea de la guvernare sau pentru condiţionarea participării la guvernare în continuare, de anumite termene. Consiliul Reprezentanţilor Unionali nu a adoptat, însă, nici o hotărâre în acest sens, ceea ce am dezbătut şi votat au fost decizii legate de Congresul nostru din 2011”.
Europarlamentarul susţine că este adevărat că există nemulţumiri privind coerenţa actului legislativ, ele provenind din întârzierile din Parlament a dezbaterii a două legi, importante pentru UDMR. „Este vorba de Legea învăţământului, care ar fi trebuit adoptată din iunie, pentru a putea fi aplicată din acest an şcolar şi de Legea statutului minorităţilor. Evident, Legea bugetului pe 2011 va fi o nouă piatră de încercare. Însă, prioritar pentru UDMR este îmbunătăţirea guvernării şi nu de a ameninţa partenerii de coaliţie”, a adăugat Iuliu Winkler.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Săptămâna prevenirii criminalităţii

Un număr de 51 de persoane decedate, în urma accidentelor rutiere, 500 de furturi din locuinţe şi 244 din autoturisme....

„Izbăvire“ în prelungiri

FC Hunedoara a crezut în şansa ei până la capăt şi a bifat al treilea succes consecutiv pe teren propriu,...

Gura lumii

O informaţie care ar putea fi o pâine bună de mâncat pentru o brigadă de combatere a acţiunilor mafiote a...

Închide