Weekend fotbalistic în judeţul Hunedoara

Nicolae Gavrea

Sfârşitul de săptămână se anunţă plin de întreceri fotbalistice, iubitorii acestei discipline sportive având de unde alege, paleta competiţiilor fiind foarte bogată.

În liga secundă de fotbal, este programată mâine şi duminică etapa cu numărul 7. ACS Energeticianul, formaţie adoptată de Valea Jiului, după victoria (şi implicit calificarea în turul următor) înregistrată miercuri în Cupa României, în deplasare la CSM Lugoj cu 2-1, va juca în această rundă în deplasare la CS Mioveni. Partida este programată să se dispute sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 11.00, echipa din Mioveni (locul 4 în clasament cu 12 puncte) având avantajul terenului propriu, în timp ce formaţia din Petroşani se află pe poziţia 10, cu 10 puncte acumulate şi fără antrenor principal, după demisia tehnicianului Cristian Dulca.
Ambele formaţii din judeţul Hunedoara care evoluează în campionatul Ligii a III-a au meciuri difícile. CNS Cetate Deva, ocupanta locului 11 în clasamentul seriei a IV-a, cu doar 3 puncte, are nevoie de o victorie pe teren propriu, în partida programată astăzi de la ora 17 pe stadionul din Deva, în faţa formaţiei AFC Unirea Alba Iulia (ocupanta locului 3 în clasament cu şapte puncte acumulate). Elevii lui Ioan Petcu ştiu că meciul este foarte greu şi au nevoie de sprijinul moral al spectatorilor din localitate.
CS Hunedoara va evolua la Reşiţa, unde echipa locală CSM Şcolar este pe locul 13 în clasament, cu doar două puncte adunate în etapele disputate, dar poate fi o nucă tare, greu de învins în aceste condiţii. Hunedorenii stau mai bine (locul 8 cu 4 puncte), iar antrenorul Mircea Alic jr. cunoaşte foarte bine echipa adversă, astfel că un rezultat de egalitate ar fi excelent pentru gruparea pe care o pregăteşte. Iată programul complet al etapei din această serie:
Cetate Deva – Unirea Alba Iulia
Metalurgistul Cugir – Millenium Giarmata
CSM Şcolar Reşiţa
– CS Hunedoara
FC Avrig – CS Municipal Lugoj
Ghiroda şi Giarmata Vii – Crişul Chişineu Criş
Naţional Sebiş – Gloria Lunca Teuz Cermei
CS Ocna Mureş – Industria Galda de Jos
Şoimii Lipova – ACS Dumbrăviţa
Întrecerea din campionatul Ligii a IV-a din judeţul Hunedoara continuă cu etapa a doua. Meciurile cele mai interesante din programul rundei sunt cele de la Brad, unde Aurul întâlneşte echipa minerilor din Uricani, iar la Haţeg, Retezatul primeşte vizita celor de la Victoria Călan. Nu în ultimul rând, remarcăm şi jocul de la Vulcan, unde CSM Mihai Viteazul va întâlni echipa CSM Dacia Orăştie, formaţie care a pierdut neaşteptat în prima etapă, pe teren propriu, după ce la pauză conducea cu 2-0.
Programul etapei este următorul:
CSM Mihai Viteazul Vulcan – CSM Dacia Orăştie
CSA Aurul Brad – ACS Minerul Uricani
CSO Retezatul Haţeg – AS Victoria Călan
AS Universitatea Petroşani – AS Gloria Geoagiu
CSM Jiul Petroşani – CNS Cetate Deva
ACS Şoimul Băiţa – CS Inter Petrila

Duminică, iubitorii fotbalului pot urmări şi meciurile din Liga a V-a judeţul Hunedoara, cu partidele din etapa a treia, programate de la ora 11.00. Interesant este jocul dintre Măgura Pui (campioana din sezonul trecut) şi CS Comunal Ilia (formaţie care în etapa trecută a făcut scorul rundei). De urmărit şi jocurile Victoria Dobra – AC Sântămăria Orlea sau Metalul Crişcior- Unirea Gen. Berthelot (liderul actual al seriei).
Programul etapei este următorul:
AS Măgura Pui 2010 – CS Comunal Ilia
AS Victoria Dobra – AS Sântămăria Orlea
AS Metalul Crişcior – AS Unirea General Berthelot
AS Zarandul Crişcior – AS Sargeţia Bretea Română
AS Santos Boz – AS Ponorul Vaţa
ACS Agrocompany Băcia – AS Aurul Certej
AS Foresta – Stă

Autobergamo joacă la Bukovina Vicov

După victoria din etapa cu care a debutat în noul sezon din Liga 1 de futsal (14-2 cu nou – promovata CFF Clujana Cluj), Autobergamo Deva este lider şi urmează un joc în deplasare la o altă nou promovată, Bukovina Vicov, partida urmând a se disputa în localitatea din judeţul Suceava, duminică, 16 august, de la ora 13.00,
Echipa din Suceava s-a înscris în campionat în urma retragerii celor de la Muncitorul Reşiţa, în sezonul trecut activând în Liga 2, unde a terminat pe poziţia a cincea, iar cei de la Autobergamo au prima şansă în acest meci, chiar dacă joacă în deplasare.
În prima etapă, Bukovina Vicov a evoluat tot pe teren propriu şi a fost învinsă clar, cu scorul de 10-1, de către Informatica Timişoara, campioana en titre.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.