Vrei să ajungi la gară? Întreabă un trecător

Carmen Cosman

Accesul spre Gara din Petroşani nu este semnalizat în nici un fel, iar dacă nu cunoşti cât de cât zona, ai toate şansele să cauţi drumul mult şi bine, mai ales dacă este şi noapte. Municipalitatea are un proiect în acest sens, însă va fi implementat doar anul viitor.

Turiştii sau cei care tranzitează localitatea şi vor să ajungă în Gara Petroşani, în cazul în care nu au venit tot cu trenul, au toate şansele să se rătăcească în drum spre Staţia CFR. Pentru că, spre acest obiectiv nu există nici un indicator. De fapt, ca să fim mai exacţi, acest lucru s-a întâmplat deja. Un grup de persoane, care a pierdut trenul spre Bucureşti în Simeria şi a intenţionat să se urce în Staţia CFR Petroşani – unde oamenii au ajuns cu o maşină – a fost la un pas de a-l rata şi aici. Şi asta, pentru că mai bine de o jumătate de oră au căutat strada care duce spre gară. În zonă, nu există nici un indicator, nici înspre pasarela care traversează liniile de cale ferată şi nici în zona pasajului pe unde pot circula autoturismele. „Ne-am învârtit mai bine de o jumătate de oră. Era şi noapte şi nu vedeam nimic. Ar fi bine dacă s-ar monta nişte indicatoare spre gară, mai ales că este un punct important în orice localitate”, ne-a declarat unul dintre cei care aproape s-au rătăcit în căutarea căii spre peron.
Edilii din Petroşani recunosc că, la acest capitol, sunt deficitari, dar au precizat că anul viitor, problema se va rezolva. „Avem un program de realizare a sistemului de informare a străzilor, blocurilor şi obiectivelor din municipiu, care va fi implementat anul viitor, din fondurile municipalităţii”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul din Petroşani.

One thought on “Vrei să ajungi la gară? Întreabă un trecător

  • 17 noiembrie 2011 la 9:21
    Permalink

    pai in primul rand n-are rost sa mergi la gara in petrosani ptr. ca e in paragina prin grija autoritatilor . in al doilea rand aia nu vedeau nimic ptr ca umblau probabil pe dealuri si era intuneric ca din cate stiu eu orasul are iluminare stradala, ori erau beti de umblau aiurea o juma de ora. ha ha ha.ce articol interesant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vânturelul de seară, protejat cu bani de la UE

Vânturelul de seară şi alte 12 specii de păsări, din Hunedoara şi din celelalte trei judeţe din regiunea de vest...

Beriu şi-a făcut radiografia investiţiilor

Primul mandat i-a adus multe reuşite lui Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu. Aflat pe ultima sută de metri, anul...

Gura lumii 17.11.2011

Vorbeşte lumea prin târgul de la poalele cetăţii că un transportator local se bazează foarte mult pe faptul că este

Închide