Vânturelul de seară, protejat cu bani de la UE

Cristina Ghenea

Vânturelul de seară şi alte 12 specii de păsări, din Hunedoara şi din celelalte trei judeţe din regiunea de vest a ţării, sunt protejate cu bani de la Uniunea Europeană. Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Timişoara derulează în acest scop un amplu proiect.
Principala ţintă a proiectului susţinut cu fonduri europene este vânturelul de seară – o pasăre răpitoare de talie mică, singura din această regiune care cuibăreşte atât colonial, cât şi solitar. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, beneficiază de aproximativ 300.000 de euro, iar banii vor fi cheltuiţi pe studii ştiinţifice, cartografierea digitală a zonei, protejarea biodiversităţii şi pe campanii de informare şi promovare.
„Colonia de vânturel de seară din această zonă este cea mai importantă colonie din România şi a doua ca mărime din Bazinul Carpatic şi de aceea, ar putea deveni chiar un brand al zonei”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Carmen Bercea, purtătorul de cuvânt al ARPM Timişoara. Aceasta a adăugat că la sfârşitul derulării proiectului, va fi realizat un film documentar în care specia va fi promovată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beriu şi-a făcut radiografia investiţiilor

Primul mandat i-a adus multe reuşite lui Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu. Aflat pe ultima sută de metri, anul...

Gura lumii 17.11.2011

Vorbeşte lumea prin târgul de la poalele cetăţii că un transportator local se bazează foarte mult pe faptul că este

Turismul la negru se întinde şi în Pasul Vâlcan

După ce staţiunile Parâng şi Straja s-au confruntat cu problema turismului la negru, acum este posibil ca această practică să...

Închide