„Vreau ca 2021 să fie mai bun ca anul care s-a încheiat”

Interviu cu pugilistul hunedorean Daniel Gîrleanu

Anul trecut a adus pentru boxul hune­dorean mai multe succese care au confirmat faptul că în municipiul de pe Cerna sunt tineri care au potential pentru această disciplină sportivă. După calificarea lui Cosmin Gîrleanu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la finalul sez­nului a venit o altă performanţă de excepţie- titlul european cucerit la Sofia de către juniorul Daniel Florin Gîrleanu, fratele mai mic al lui Cosmin.
La început de an, l-am găsit pe proaspătul campion european la categoria 54 de kg, unde altfel, decât în sala de antrenament, alături de colegii săi şi de antrenorul Ilie Captari. Nu am ratat un inteviu cu tânărul pugilist hunedo­rean.

Reporter: Cum a fost anul competiţional 2020, pentru tine personal?
Daniel Gîrleanu: Pentru mine a fost unul dintre cei mai buni ani, pentru că am putut rea­liza tot ceea ce a fost mai bun în com­peti­ţiile sportive, un titlu national şi unul european.

Reporter: După ce ai cucerit titlul national, învingându-l pe rivalul tău, sportivul de la clubul din Craiova, ai participat meritat la între­cerile de la Sofia, la campionatele Euro­pene de juniori. Sincer, când ai plecat la euro­penele de la Sofia, sperai la o medalie?
Daniel Gîrleanu: Speram la o medalie, gândul meu era la o medalie, dar nu la cea de aur. Dar am reuşit să câştig titlul european, pentru că m-am pregătit foarte mult şi bine pentru această competiţie. E o medalie de aur pentru care am făcut multe antrenamente şi acum mă bucur că am câştigat-o.

Reporter: Nu ţi-e frică în ring de adversari ucrainieni, ruşi, de bulgari, cei care sunt mereu în elita boxului european?
Daniel Gîrleanu: Nu îmi este frică, deoarece ştiu de ce sunt ei în stare, îi urmăresc foarte mult şi mereu i-am dovedit în ring.

Reporter: Cât din rezultatul acesta pe care l-ai adus de la Sofia, vine de la fratele tău, Cosmin?
Daniel Gîrleanu: El mă motivează cel mai mult în tot ceea ce fac, cred că susţinerea lui este foarte importantă în viaţa mea de sportiv şi nu numai.

Reporter: Vorbiţi des la telefon?
Daniel Gîrleanu: Aproape zilnic vorbim. Asta mă ajută, îmi dă sfaturi utile, necesare la antre­namente şi în viaţa de zi cu zi.

Reporter: Eşti elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic din Hunedoara. Ce au spus colegii tăi când te-ai întors acasă cu medalia de
aur de la Campionatul European, o medalie mare?
Daniel Gîrleanu: Normal, m-au felicitat, s-au bucurat cu toţii, colegi şi profesori. Atunci când am intrat la orele on-line, cum se face acum, m-au felicitat. Sunf fericit pentru asta, dar eu o să fac şi şcoală şi box de perfor­manţă. Nu o să renunţ la nici una.

Reporter: Faţă de fratele tău mai mare, Cosmin, care ar fi atu-urile tale, cu ce eşti tu mai bun la această disciplină sportivă?
Daniel Gîrleanu: În primul rând, chiar dacă sunt mai mic ca ani, sunt mai înalt decât el, am, cred eu, mai multă viteză, viteză de exe­cuţie şi de reacţie.

Reporter: Sunt curios, ai încinge în ring, aşa de antrenament, un meci cu fratele tău? Ştiu că nu e permisă oficial o luptă directă, între fraţi.
Daniel Gîrleanu: Cred că trebuie să mai cresc puţin, ca să am un meci cu el. Poate peste câţiva ani…

Reporter: Anul competiţional 2021 se anunţă important. Va trebui să demonstrezi că medalia europeană obţinută e meritată. Ce zici cum va acest an?
Daniel Gîrleanu: Eu sper că anul 2021 va fi mai bun decât cel care a trecut. Sper şi îmi do­resc să câştig şi anul acesta medalii la naţio­nale şi bineînţeles la europene, să câştig tot ce se poate la competiţiile unde voi participa.

Reporter: Te vei gândi şi la Tokyo, la Jocurile Olimpice?
Daniel Gîrleanu: Voi fi alături de Cosmin, care este calificat la Jocurile Olimpice, m-am bucurat pentru el, este primul boxeur din Româ­nia calificat la Tokyo, unde eu sper să cucerească o medalie.

Reporter: De ce ai ales să practici boxul de performanţă?
Daniel Gîrleanu: Eu înainte să vin la secţia de box am jucat fotbalu la CS Hunedoara. Am fost foarte bun, am jucat cinci ani la echipa de juniori, am fost atacant şi căpitan de echipă, toată lumea aprecia evoluţiile mele. M-am luat după Cosmin, am venit la box şi acum am rezul­tatele pe care le cunoaşteţi. El este prin­cipalul “vinovat” că eu m-am apucat de boxul de performanţă.

Reporter: Ştii şi tu că echipa din Hunedoara are nevoie de jucători tineri la fotbal.
Daniel Gîrleanu: Ştiu, dar nu mă mai gân­desc acum la fotbal, mai bine rămân aici la box.

Reporter: Totuşi, cum e să fii campion european?
Daniel Gîrleanu: E frumos,te simţi bine. Lumea, cunoscuţii, prietenii mă respectă, mă opresc pe stradă şi mă întreabă cum a fost la concurs. Eu însă vreau să fiu mai bun, să am şi alte rezultate, mai bune.Cu şcoala îmi mer­ge foarte bine, chiar dacă am lipsit mult , am recu­perat şi sunt la zi cu materiile.O să fie bine.

Reporter: Colegele?
Daniel Gîrleanu: Ei, asta nu e o chestie impor­tantă dar am şi eu prietene cu care vorbesc… on-line, e pandemie.

Reporter: Ce îţi mai doreşti pentru 2021, în afară de cele mai bune rezultate în competiţii?
Daniel Gîrleanu: Vreau să fiu sănătos, eu şi familia mea, să am putere de muncă!

Reporter: Mult succes! Sănătate!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare