Sport

Vrea promovarea în liga secundă

Ciprian Marinuţ

Silvan Toma, finanţatorul FC Hunedoara, a investit în jur de 10.000 de euro pentru transferul a 10 jucători care să ajute echipa antrenată de Aurel Şunda să câştige cursa spre liga secundă.

Soluţii pentru toate posturile
Oficialii grupării alb-albastre s-au mişcat cu abilitate în pauza competiţională, pentru a „inventa” o echipă competitivă cu care să urce pe primul loc în retur. Antrenorul Aurel Şunda a căutat şi testat numeroşi jucători, iar finanţatorul Silvan Toma a asigurat suportul financiar şi negocierea pentru înregimentarea celor mai buni 10 fotbalişti aleşi de tehnician. Prin urmare, din retur, FC Hunedoara are un lot mai puternic, cu soluţii competitive pe toate posturile. Pe lista achiziţiilor grupării alb-albastre se află: Şimeni (portar, ex-Voinţa II Sibiu), Marcu (fundaş dreapta, ex-CSM Paşcani), Muşuroia (fundaş central, ex-Oltchim Rm. Vâlcea), Bier (fundaş central, 29 ani, ex-Arieşul Turda), Vodiţă (fundaş stânga, 31 ani, ex-Alro Slatina), R. Cristian (mijlocaş dreapta, ex-Arieşul Turda), J. Vajda (mijlocaş central, ex-Arieşul Turda), Samuel Jitaru (mijlocaş stânga, ex-FC Timişoara), Istinie (atacant 29 de ani, ex-Juventus Bucureşti) şi  Steop (atacant, ex-ACS Recaş). „Toţi cei 10 au fost transferaţi la solicitarea antrenorului. Cu excepţia lui Jitaru, care este împrumutat pentru o perioadă de şase luni, ceilalţi au semnat contracte pe minimum un an şi jumătate. Pentru aducerea lor, am cheltuit în jur de 10.000 de euro, întrucât unii au primit prime de instalare, iar pentru alţii, a trebui să plătim sume de transfer. Investiţiile dovedesc că ne dorim mult promovarea”, a spus Silvan Toma.
Ţintesc un retur perfect
Finanţatorul grupării hunedorene consideră că perioada de pregătire a decurs foarte bine şi speră ca echipa să reuşească un retur de campionat cu victorii pe linie. „Băieţii au muncit mult şi au respectat întocmai programul făcut de antrenori. Singurele probleme au fost din cauza vremii şi a stării necorespunzătoare a terenurilor, însă cele mai multe jocuri amicale s-au dovedit utile. Obiectivul nostru în retur este câştigarea tuturor partidelor şi obţinerea promovării în eşalonul secund”, a spus Silvan Toma.

Mizează pe sprijinul suporterilor
Dincolo de achiziţii şi muncă, un element important pentru succes îl constituie sprijinul suporterilor. Finanţatorul FC Hunedoara speră că fanii să ajute echipa în tentativa de promovare. „Sper ca suporterii să fie alături de noi tot timpul şi să ne sprijine. Ne dorim să promovăm în liga secundă alături de ei şi pentru a le aduce lor bucurie”, a spus Silvan Toma. Ca dovadă a atenţiei faţă de suporteri, gruparea alb-albastră intenţionează să pună la dispoziţia suporterilor un autocar pentru deplasare la meciul din prima etapă cu lidera ACS Recaş, programat în 9 martie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.