Sport

Unii cu ratările, alţii cu golurile

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria a câştigat amicalul de ieri, de acasă, cu Jiul Petroşani, trupa lui Marius Opric fiind mai exactă în apărare şi mai inspirată în atac decât „alb-negrii” lui Marin Tudorache.

Amical bun şi încins
Pe terenul doi al bazei sportive din Simeria, noroios, dar acceptabil pentru un joc coerent, CFR şi-a apărat, ieri, reputaţia de cea mai tare echipă hunedoreană a momentului în eşalonul trei. Ocupantă a locului trei la finalul turului în seria C5, trupa lui Opric s-a dovedit mai pregătită pentru startul returului decât Jiul Petroşani. Feroviarii au arătat un fotbal cursiv şi bine organizat şi s-au impus graţie plusului de siguranţă în defensivă  şi a eficienţei mai bune în ofensivă. Şi Jiul a jucat bine, însă a suferit de boala ratărilor în atac şi a avut ezitări costisitoare în apărare. Ambele echipe au evoluat cu ambiţie, astfel că au fost şi momente încinse, marcate de intrări mai tari, deşi 95 la sută din meci s-a jucat un fotbal curat.

Câte erori, atâtea goluri
Jiul a început mai bine şi a avut mai mult iniţiativa în primele 30 de minute. Drida (min. 9) a ţintit bara la vinclu din lovitură liberă, iar şutul  lui Filipescu (30) din careu a fost parat în ultimul moment de portarul Iancău. Ratările alb-negrilor s-au întors împotriva lor. CFR a avut prima ocazie în minutul 35 prin Dăscălescu, al cărui şut a fost respins în corner. La faza următoare, Găceanu (36) a deschis scorul, cu un şut de la 2-3 metri, după ce mingea a circulat ca la biliard în careul Jiului. Drida (43) putea egala la capătul unui contraatac trei contra doi, însă şutul său din unghi a fost parat de inspiratul portar simerian Iancău. După pauză, când ambii antrenori au efectuat numeroase schimbări, CFR a avut rezerve mai bune şi şi-a majorat avantajul. Suciu (80) a scăpat singur după o pasă inspirată a lui Ungureanu şi a înscris pe sub portarul Jiului, stabilind scorul la 2-0.
Meciul revanşă se va disputa vineri, la Petroşani. În toamnă, în etapa a XII-a din tur, Jiul şi CFR au remizat, scor 0-0, la Petroşani.

CFR Simeria – Jiul Petroşani 2-0 (1-0)
Au marcat: Găceanu (36) şi Suciu (80)
CFR: Iancău (46 Dragotă) – Vîrtan (Păduraru 53), Dosan, B. Buta, Şoit – Lintaru (Domide 60), Vişan, Găceanu (Ungureanu 67), Pepenar (Ivaşcu 61), Făgărăşanu (Vasinc 60) – D. Dăscălescu (Suciu 53). Antrenor: Marius Opric.
Jiul Petroşani: Tonca – Bertea, Matei, Albert, Cruceru (Firan 71) – Drăghici (39 V. Tudorache), Drăgoescu (Riviş 61), Filipescu (Bocu 71), Drida (Mareş 61) – Deaconescu (F. Şerban 55), Al. Moldovan (Hardău 55). Antrenor: Marin Tudorache.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura