Vrea la Jocurile Paralimpice de la Paris

Deveanca Cristina Deac (foto), le­gitimată la CSM Deva, este singura sportivă din țara noastră parti­ci­pan­tă în circuitul mondial ITF de tenis paralimpic. Ea a revenit în com­pe­tițiile internaționale cu gândul de a se califica la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.
Cristina Deac a participat, săp­tă­mâna trecută, la un turneu din circuitul ITF de tenis paralimic, la Megasaray, în Turcia. Tenismena de la CSM Deva a avut o evoluție foarte bună, oprindu-se în sferturile de finală. “Mă bucur de această performanță a Cristinei. Să ajungi în primele opt la un turneu în care au participat jucătoare de Top 50, nu este deloc ușor. De asemenea, mă bucur că, la debutul nostru pentru CSM Deva, secția pentru sportivi cu diza­bi­li­tăți am reușit un rezultat bun. Re­zul­tatul este bun pentru sportiva noastră, în tentativa ei de a reveni în Top 100”,
a declarat Laura Moț, antre­norul Cristinei Deac și coordonatorul secției pentru sportivi cu dizabilități din cadrul CSM Deva. Cristina Deac va participa, luna viitoare, la alte două puternice tur­nee internaționale, și acestea urmând a se desfășura tot în Turcia.