ComunitatePolitica si administratie

Vorța: Bani atrași pentru modernizarea drumurilor

Magdalena Șerban

Cu 9.800.000,00 lei, bani câștigați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru modernizarea unor drumuri de interes local, admi­nis­trația publică din Vorța poate să țină fruntea sus.

Cât bugetul pe ani mulți
„A intrat la finanțare și asta ne de­ter­mină să credem că am făcut foarte bine că am accesat o astfel de axă ce este dedicată mediului rural, în special. Este o portiță spre noi investiții pe care în mod sigur că cele mai multe comune mici, de munte, nu și le-ar fi permis vreodată să le realizeze din bugetul propriu. Noi sun­tem un exemplu clar în acest sens. De unde atâția bani? Așa că putem mo­der­niza drumuri de interes local din satele Vorța, Coaja și Certeju de Jos. În mo­men­tul de față, ele sunt impracticabile. Am prevăzut, pe lângă asfalt, ziduri de sprijin. De asemenea, mai avem un pod de făcut peste pârâul Bătrâna din satul Vorța. Va fi unul mare, care permite nu doar accesul pietonal, ci chiar al mași­nilor foarte mari. În rest, mai avem po­dețe de realizat. Tot în Vorța mai e inclus un pod, însă mai mic (permite accesul mașinilor până în 7,5 tone). Este o in­vestiție valoroasă pentru comunitatea noastră și chiar suntem bucuroși că ne nu­mărăm printre localitățile hunedo­rene care au avut câștig de cauză în accesarea fondurilor”, a spus primarul din Vorța, Emil Radu Bureană (foto).
Reamintim că la nivel național, prin pro­gramul „Anghel Saligny” s-au soli­ci­tat finanțări totale de peste 137 miliarde lei, deși bugetul schemei se ridică la nu­mai 65,5 de miliarde lei. Din cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale din România, doar 81 nu au cerut fonduri. Pentru județul nostru, au fost declarate finanțabile 157 de obiective, printre care și cel din Vorța.