Actualitate

Vorbitul la telefon, una dintre principalele cauze ale accidentelor cu victime

Vorbitul la telefonul mobil, alături de alte preocupări la volan, se înscriu prin­tre principalele trei cauze care au dus la producerea de accidente rutiere grave în primele trei luni ale anului, în judeţul Hunedoara, relevă datele pre­zentate, joi, într-o conferinţă de presă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Decese și răniri grave
„Folosirea telefonului mobil, alte pre­o­cupări, neatenţia la volan pot duce la evenimente deosebite, soldate cu vic­time şi chiar cu persoane decedate. În primul trimestru al acestui an se cons­tată o creştere a acestor evenimente, sol­date cu două persoane decedate şi una rănită grav”, a declarat şeful Ser­vi­ciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, Nicolae Popa.
Analiza principalelor cauze gene­ra­toare de accidente rutiere grave arată că pe primul loc se situează viteza ne­a­dap­tată la condiţiile de drum sau de­pă­şirea acesteia peste valorile legale, care au stat la baza producerii a trei acci­dente grave soldate cu decesul a două per­soane şi rănirea gravă a unei per­soane.
Cea de-a doua cauză a accidentelor grave este reprezentată de nea­cor­da­rea priorităţii de trecere pentru pietoni, datele statistice arătând că, din acest motiv, s-au produs trei accidente grave, în care au fost rănite grav două per­soa­ne, iar una a decedat.
Pentru combaterea principalelor cau­ze generatoare de evenimente rutiere grave, poliţiştii au desfăşurat 330 de acţiuni preventive, în urma cărora au aplicat 10.092 de sancţiuni con­tra­venţionale, 3.960 dintre acestea fiind pentru depăşirea vitezei legale pe dru­murile publice. De asemenea, au fost întocmite 45 de dosare penale pentru alcoolemie la volan peste limita admisă, iar 21 pentru conducerea unui autove­hi­cul sub influenţa unor substanţe psi­ho­active. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura