FlashSport

Vor să dea milităria jos din pod

Ciprian Marinuţ

Numit în funcţia de antrenor interimar la FC Hunedoara, fostul internaţional Ioan Petcu are misiunea de a îmbunătăţi atmosfera în cadrul lotului şi de a menţine echipa pe primul loc. Pentru a-şi atinge obiectivele, Petcu are în plan reintroducerea cantonamentelor înainte de meciuri şi creşterea intensităţii antrenamentelor.

Ţintesc performanţa şi spectacolul

Cornel Ene, principalul investitor de la FC Hunedoara, a anunţat, ieri, că l-a desemnat pe antrenorul Ioan Petcu să se ocupe de pregătirea echipei în ultimele trei etape din tur. Ene a afirmat că e posibil ca tehnicianul să rămână şi în retur sau chiar mai mult la echipă, dar a precizat că există şi varianta aducerii altui antrenor, dintr-o listă de cinci candidaţi. „Nelu Petcu era director sportiv în cadrul clubului şi am considerat că este potrivit pentru a pregăti echipa, în ultimele trei etape din tur. În funcţie de rezultate, de relaţiile cu sportivii, de calitatea jocului şi de locul din clasament e posibil ca Petcu să rămână la cârma formaţiei şi în retur, şi chiar în sezonul următor. Decizia se va lua, în iarnă, împreună cu fondatorii clubului, Ioan Andone, Mircea Lucescu şi Primăria Hunedoara. Dacă Petcu nu va convinge, avem o listă cu alţi cinci tehnicieni cu care vom începe negocieri. Indiferent de numele antrenorului, obiectivul nostru rămâne promovarea şi formarea unei echipe competitive, care să practice un fotbal spectaculos”, a spus Cornel Ene.

O lună de „armată”

Ioan Petcu se va consulta cu Romică Gabor în luarea deciziilor legate de pregătirea echipei şi a precizat că e obligat să crească intensitatea antrenamentelor şi să elimine „turismul de week-end”. „Voi fi ajutat de preparatorul fizic Marius Bîrciu şi mă voi consulta cu Romică Gabor în toate deciziile legate de pregătirea echipei. Vom încerca să îmbunătăţim atmosfera din vestiar şi să creştem calitatea pregătirii fizice a sportivilor. I-am anunţat pe băieţi că urmează o lună de pregătire mai intensă, fără plecări acasă la finalul săptămânii. După trei-patru antrenamente mai tari, unii jucători au început să se dea răniţi, acuzând accidentări. Vom dubla pregătirea fizică cu cea tactică şi sperăm să îndeplinim obiectivele dorite de conducerea clubului”, a spus Ioan Petcu.

Divorţ amiabil, nu demisie

Investitorul grupării alb-albastre a clarificat şi situaţia despărţirii de tehnicianul Eusebiu Şuvagău şi a precizat că nu e nici un pericol ca plecarea antrenorului să fie urmată de un exod al favoriţilor săi. „Şuvagău nu a demisionat, ci a plecat după ce am ajuns la un acord amiabil de despărţire. Eram nemulţumiţi de calitatea jocului, deşi echipa era pe primul loc, şi am decis să renunţăm la serviciile sale. Iniţial, i-am acordat patru etape, pentru a aduce echipa la nivelul cerut de noi, apoi, am prelungit termenul la opt etape, iar acum am fost obligaţi să punem punct colaborării. Nu există riscul ca jucătorii pe care el i-a cerut şi adus la echipă să-l urmeze, întrucât avem contracte beton, iar în altă parte nu cred că pot câştiga mai mult decât la Hunedoara”, a spus Ene.

Pentru FC Hunedoara urmează două meciuri amicale, mâine, la Alba Iulia cu Unirea, şi sâmbătă, la Arad, cu UTA, iar apoi, derby-ul din deplasare cu Luceafărul Oradea.

Ioan Petcu, „legendă vie”

Născut la Hunedoara în urmă cu 51 de ani, Ioan Petcu este unul dintre cei mai buni fotbalişti hunedoreni, fiind unul dintre jucătorii importanţi ai echipei de legendă create de Mircea Lucescu. Petcu a evoluat în 17 sezoane la Corvinul, între 1975-1990 şi 1992-1994, şi a strâns 365 de jocuri în tricoul „alb-albastru”, marcând 135 de goluri doar în Divizia A (actuala Liga 1) şi alte patru meciuri şi un gol în Cupa UEFA, în sezonul 1982-1983. Ioan Petcu a bifat şi două meciuri la echipa naţională: în 1982, chiar la Hunedoara, contra Naţionalei Ciprului (scor 3-1) şi în 1986, contra Egiptului. Ioan Petcu a debutat în cariera de tehnician în urmă cu 15 ani, perioadă în care a antrenat pe Corvinul Hunedoara, Aurul Certej, Aurul Brad, Unirea Sânnicolau Mare (cu care a promovat în Liga a II-a), Corvinul 2005 şi FC Bihor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura