Vor înapoi pensiile speciale!

Adriana Năstase

După ce le-au fost anulate pensiile spe­ciale, mai mulţi foşti parlamentari din judeţ au contestat în instanţă legea adoptată de Senat şi Camera Deputaţilor. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara şi va avea primul termen de judecată în data de 13 septembrie 2021.

Cer anularea ordinelor respective
Opt foşti parlamentari hunedoreni au chemat în judecată Parlamentul României, contestând tăierea pensiilor speciale. Aceştia sunt: Ion Iliescu (fost deputat şi senator PSD de Hunedoara), Iosif Beniamin Blaga (fost deputat PDL de Hunedoara), Gheorghe Firczak (fost deputat din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România), Doru Gaita (fost senator PSD de Hunedoa­ra), Ion Hortopan (fost deputat PRM de Hunedoara), Dumitru Ifrim (fost deputat PSDR de Hunedoara), Mircea Nedelcu (fost senator PRM de Hunedoara) şi Petru Şteolea (fost deputat PUNR de Hunedoara).
Potrivit celor de la Hunedoaraliberă.ro, Ion Iliescu a fost deputat FSN de Hune­doara în mandatul 1990 – 1992 şi apoi senator PDSR/PSD în mandatul 2000 – 2004.
Iosif Beniamin Blaga a fost deputat PDL în perioada 2008 – 2012.
Gheorghe Firczak a fost deputat din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România în 4 mandate începând cu anul 2000 şi până în 2016.
Doru Gaita a fost senator PDSR/PSD în mandatul 1996 – 2000.
Ion Hortopan a fost deputat PRM de Hunedoara în mandatul 1992 – 1996.
Dumitru Ifrim a fost deputat în două mandate: 1992 – 1996 şi 1996 – 2000.
Mircea Nedelcu a fost senator PRM de Hunedoara în mandatul 2000 – 2004.
Petru Şteolea a fost deputat PUNR în perioada 1992 – 1996 şi 1996 – 2000.
În dosarul 983/97/2021 având ca obiect „asigurările sociale”, cei opt cer instanţei să constate nulitatea Ordinelor prin care au fost eliminate pensiile speciale ale sen­torilor şi deputaţilor, inclusiv cele aflate în plată.Reamintim că Plenul reunit al Parl­amentului a votat, în data de 17 februarie, proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi şi sen­atori, după ce Comisia de statut al depu­taţilor şi senatorilor a respins iniţiativele legislative ale PNL şi USR. Cu 357 de voturi „pentru” şi nici un vot „împotrivă”, elimina­rea pensiilor speciale a fost adoptată, legea fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Statul român cheltuia aproximativ 37 de milioane de lei pe an pentru plata acestor îndemnizaţii către foştii parlamen­tari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iuliu Winkler: Viaţa oamenilor din ţările măcinate de conflicte trebuie schimbată în bine

Experienţa ne arată că implementarea Regulamentului european pentru minera­lele care provin din zone de conflict a înce­put cu succes şi

Opoziţia speră ca Guvernul Cîţu să plece acasă

Adriana Năstase Există semnale că şi parlamentari din PNL ar vrea să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD o

Cosmin Gîrleanu se bate pentru medalii în Italia

Pugilistul hunedorean Cosmin Petre Gîr­leanu (foto) participă în aceste zile la între­cerile celei de a 17-a ediţie a Campionatelor Europene

Închide