Vom avea Secție de spitalizare de zi la Deva

Adriana Năstase

Consiliul Județean Hunedoara, prin pre­șe­din­tele Laurențiu Nistor, și asocierea formată din SC Valnel Construct SRL, în calitate de Lider, și SC Delta Dumar Proiect SRL, au semnat, ieri, 12 octombrie, contractul pentru Proiectarea și Exe­cuția la obiectivul ”Construire clădire pentru Secția Spitalizare de Zi cu folosință temporară pentru Unitatea de Primiri Urgențe”. Investiția va fi realizată din fonduri provenite din bugetul propriu.

Se mută Urgența
Contractul prevede elaborarea proiectului teh­nic de execuție, a documentațiilor care însoțesc proiectul tehnic, certificarea performanței ener­ge­tice și auditul energetic al clădirilor, acordarea de asistență tehnică pe durata derulării pro­iec­tului, organizarea de șantier și lucrări de cons­trucții și instalații.
Clădirea va găzdui temporar Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva, care va fi relocată pe pe­ri­oada derulării proiectului finanțat din fonduri euro­pene, prin care se modernizează și extinde UPU actual. Practic, este vorba despre mutarea temporară a întregii activități de primiri urgențe într-un corp nou de clădire independent de an­samblul de construcții existent.
Noua construcție va fi ridicată la limita incintei spitalului devean, pe un teren cuprins între b-dul 22 Decembrie și unitatea sanitară. După mutarea UPU în spațiul modernizat, construcția va găzdui Secția Spitalizare de Zi a SJU Deva.

Condiții optime
„Prin această nouă investiție îndeplinim un obiec­tiv strategic al Consiliului Județean Hu­ne­doa­ra, acela de creștere a accesibilității ser­vi­ciilor de sănătate comunitare și a celor de nivel se­cundar prin îmbunătățirea calității și a efi­ci­en­ței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul UPU Deva.Pe termen lung, clădirea pe care o ridicăm acum va asigura, în condiții optime, primirea pa­cienților care necesită spitalizări de zi”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Termenul de predare a proiectului tehnic este de 30 de zile de la data emiterii Autorizației de Construire. Pentru ridicarea clădirii, construc­to­rul are la dispoziție un termen de 4 luni de la data începerii lucrărilor de execuție.
Valoarea contractului de proiectare și execuție se ridică la 4.259.300 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.