Voluntarii Geoparcului Dinozaurilor, în tabără în Geoparcul UNESCO Muskau Arch

9 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Clej

Cinci voluntari pentru Geoparc, însoţiţi de doi reprezentanţi ai administraţiei Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului, participă la o tabără organizată de Geoparcul UNESCO Muskau Arch, un geoparc transfrontalier între Polonia şi Germania.

Tabăra este organizată de Geoparcul Internaţional UNESCO Muskau Arch şi se desfăşoară în perioada 11 – 14 august. În tabără participă 35 de tineri reprezentând geoparcuri UNESCO din România, Ungaria, Grecia, Italia şi geoparcul gazdă.
Tabăra aceasta se află la a treia ediţie şi este destinată tinerilor cu vârste între 15 şi 16 ani care locuiesc pe teritoriul unui geoparc UNESCO. Tema abordată în acest an este ”Energia întâlneşte geologia”. Participanţii vor cunoaşte dintr-o altă perspectivă cele patru forţe ale naturii: pământul, focul, apa şi vântul, prin intermediul mai multor activităţi şi workshopuri. Aceştia vor mai afla şi despre importanţa şi impactul acestor forţe ale naturii în economie, legătura lor cu geologia, dar şi cu teritoriul Geoparcului Muskau Arch.
Printre activităţile care vor fi derulate pe parcursul taberei se numără ”Green Camp Day”, un workshop dedicat economisirii de energie prin gesturi şi activităţi simple şi la îndemână, în concordanţă cu obiectivele UNESCO în cadrul Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030. De asemenea, tinerii au posibilitatea să înţeleagă mai bine ce înseamnă mediul antropic şi ce a însemnat dezvoltarea industrială a unor zone precum Weißwasser, Döbern (Germania) şi Leknica (Polonia).
Sunt programate şi întâlniri cu artizani locali pentru deprinderea de meşteşuguri tradiţionale utilizând materiale naturale, precum şi serile tematice în care participanţii din fiecare ţară vor promova cât mai bine teritoriul din care provin.
Cei cinci voluntari ai Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului au de prezentat celorlalţi tineri proiectul Instagram GGN Youth pe care l-au iniţiat împreună cu tinerii din Geoparcul UNESCO Tumbler Ridge din Canada. Voluntarii Geoparcului au să prezinte detalii despre proiectul mascotei călătoare şi vor oferi fiecărui grup câte o astfel de mascotă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 10.08.2018

Costel Avram, directorul general al societăţii Apa Serv Valea Jiului Pentru că a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public...

S-a finalizat reabilitarea Pediatriei din Deva

Reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva a fost finalizată. Întâi au fost reparate etajele 2 şi 3,...

Costel Avram este noul administrator public al judeţului

Costel Avram (foto) este noul administrator public al judeţului Hunedoara. El a obţinut, ieri, la interviu, punctajul maxim, de 100...

Închide