Voluntari agresaţi verbal şi bruscaţi la adãpostul de câini din Petroşani

29 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Au mers să doneze hrană şi alte articole pentru câinii fără stăpân din Petroşani, însă gestul lor l-a înfuriat la culme pe cel care se îngrijeşte de adăpostul aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Individul nu s-a oprit din reproşuri la adresa voluntarilor şi dacă a văzut că nu au efect, a trecut la ameninţări. Pentru a-l linişti, voluntarii au chemat Poliţia.
Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la adăpostul de câini din Petroşani, centru aflat în subordinea Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân. Două voluntare ale Asociaţiei ”Dare to Care”, o organizaţie care lucrează strâns cu sponsori de peste hotare, au venit la adăpostul public din Petroşani cu hrană pentru câini, dar şi alte articole. În loc ca gestul lor să fie apreciat, reprezentantul adăpostului s-a înfuriat la culme.
”Ni s-a reproşat că ne îngrijim de câini, că mai bine am da ajutoare la oameni, că de ce nu dăm la copiii săraci. Bineînţeles că nu am intrat în polemică cu individul, iar acest lucru l-a înfuriat peste măsură. A trecut la înjurături şi apoi ne-a dat afară din adăpost pe motiv că programul s-a terminat. Devenise ameninţător şi a început să ne bruscheze, iar noi, două femei fără apărare în faţa unui individ, am chemat Poliţia”, spune una dintre voluntarele agresate.
Chiar şi în faţa poliţiştilor, individul a continuat pe acelaşi ton ameninţător. Potrivit şefului Poliţiei Petroşani, Aurel Buruiană, individului a fost sancţionat de subordonaţii săi. Acesta mai spune că voluntarele pot depune o plângere împotriva angajatului adăpostului dacă doresc acest lucru, iar în funcţie de cercetări vor fi luate măsurile legale.
De precizat ar fi şi faptul că reprezentanţii ”Dare to Care” au fost în mai multe rânduri cu donaţii la adăpostul public şi până acum nu au fost primite cu ostilitate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aqualand Deva, în topul preferinţelor celor din Alba şi Sibiu

Conducerea Aqualand Deva se declară mulţumită de modul în care se mişcă lucrurile la început de an, weekend de weekend,...

Gura lumii, 30.01.2017

Funcţia de conducător al urbei se moşteneşte. Se întâmplă într-o localitate minerească şi afirmaţia va fi dovedită pe deplin în...

O tenismenă din Petroşani, locul 2 la „Cupa Napoca”

Sportiva Alice Abraham, de la CSŞ Petroşani, s-a clasat pe poziţia secundă, la categoria 14 ani feminin, a turneului de...

Închide