Volumul „Pe trecerea timpului“, de Emil Hurezeanu, lansat la Deva

04 bibliotecaMagdalena Şerban

În organizarea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu”, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, şi-a lansat sâmbătă la Deva cel mai nou volum, intitulat „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” şi apărut la Curtea Veche Publishing. Lucrarea conţine articole publicate în perioada 1996 – 2015 şi ilustrează evoluţia societăţii româneşti în ultimii 20 de ani.

„Cartea este o antologie de texte rostite la microfoanele posturilor de radio unde am lucrat mulţi ani, la Europa Liberă şi la Deutche Welle, apoi sunt multe conferinţe, intervenţii — care n-au fost publicate niciodată – şi ele rostite. (…) … este o panoramă a ultimelor două decenii de politică românească şi are o abordare atât pe verticală, spre trecut, cât şi pe orizontală, spre celelalte ţări şi societăţi“, a spus Emil Hurezeanu, la lansare.
„Istorie, diplomaţie, politologie, toate se îngemănează în textele din acest volum şi ne dezvăluie personalitatea unui intelectual frământat de problemele ţării sale, dar şi ale lumii. Cu acest prilej şi în faţa unui public extrem de numeros, domnului Emil Hurezeanu i-a fost oferită, din partea instituţiei noastre de cultură, o Diplomă de Excelenţă pentru analizele riguroase, competente şi echilibrate ale vieţii politice româneşti şi internaţionale. De asemenea, o Diplomă de Excelenţă s-a acordat şi doamnei Iren Arsene, director al editurii Curtea Veche Publishing, pentru contribuţia de excepţie la promovarea unor cărţi şi autori cu mare impact la publicul cititor“, a precizat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene. De la eveniment nu a lipsit sesiunea de autografe, ocazie cu care cei prezenţi au putut purta un scurt dialog cu autorul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.