FlashPolitica si administratie

Vochiţoiu, exclus din PSD

Carmen Cosman

Preşedintele PSD Petroşani, Haralambie Vochiţoiu (foto),  a fost exclus din partid, hotărârea fiind luată în unanimitate de Comitetul Executiv al partidului, care s-a întrunit luni seara la Bucureşti. După aflarea deciziei, Vochiţoiu a precizat că, cel puţin deocamdată, ia o pauză în politică.

 
Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, a declarat că decizia a venit după analizarea referatului întocmit de comisia care a cercetat sesizarea înaintată de cei 154 de membri ai PSD Petroşani. Lui Haralambie Vochiţoiu i s-a reproşat comportamentul dictatorial, dar şi faptul că ar fi încălcat statutul partidului în repetate rânduri. „Printre cele mai grave acuzaţii care i s-au adus sunt modul în care vorbeşte cu oamenii, înlocuirea a 17 membri din Consiliul municipal al PSD Petroşani fără a respecta prevederile statutare, precum şi înlăturarea unor membri valoroşi din partid”, a precizat deputatul Laurenţiu Nistor. El spune că „pentru noi nu este o mândrie să excludem un membru din partid, cu atât mai mult, cu cât este şi preşedintele unei organizaţii municipale, dar oricine trebuie să înţeleagă că, fără disciplină şi respectarea statutului, nu se poate. Oricine îl încalcă trebuie să răspundă”.

Renunţă la politică pentru moment
După ce a aflat decizia liderilor politici de la centru, Vochiţoiu a precizat, că pentru moment, nu se gândeşte să treacă la un alt partid. „La momentul acesta, nu am nici un angajament sau aranjament politic, cu nici un partid sau persoană din acest domeniu. Oricum, rămân cu sufletul alături de PSD şi, probabil, tot cu PSD voi vota. Din păcate, nu am învăţat să mă lupt cu ai mei şi, iată că lupta aceasta am pierdut-o”, a declarat fostul lider al PSD Petroşani. Decizia de excludere a lui din PSD a stârnit multe nemulţumiri în rândul organizaţiei municipale a PSD Petroşani şi nu puţini sunt cei care şi-au manifestat intenţia de a părăsi partidul. „Nu am încurajat pe nimeni să plece din partid, din contră, le-am recomandat să rămână acolo şi să ducă mai departe idealurile noastre”, a mai spus Haralambie Vochiţoiu.
Deocamdată, conform deciziei de la centru, organizaţia locală din Petroşani este condusă de Sorin Vasilescu, iar în cel mult o lună de zile, vor fi organizate alegeri pentru alegerea noii structuri de conducere.

3 comentarii la „Vochiţoiu, exclus din PSD

  • Vai, Carmen, tocmai tu il aperi pe Vochitoiu? Este papa bun banii europeni? Din cea mai apriga dusmanca in una dintre cele mai „obiective” ziariste a situatiei: sute de oameni ii iau partea lui Vichitoiu, vor sa plece sute de oameni din partid, hau hau, bau bau…. Papa bun, manca tot ca se termina. Pofta buna!

  • Si mori de ciuda ca n-ai si tu dinti sa papi bani europeni? Mi se pare chiar un articol obiectiv.Si nu, nu sunt Carmen daca asa te gandesti.Sunt doar un membru PSD Petrosani care nu e de partea lui Nicula, Ioan Rus „linge blide” sau Costel Prostolache care a papat banii minerilor.

  • Vai domnisoara Carmen, va mai aduceti aminte cum zicea Vochitoiu ca daca va …nu mai scriati de el? Noi, populatia cititoare, ce sa credem acum cand il aparati-laudati? Ca citim si Prima pagina si vedem metri patrati de comunicate Euro Jobs. Pe bani, desigur. Sau pe…pupe???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.