Vocea străzii

De ce am ajuns cap de afiş la infracţiuni?
Într-un clasament realizat la nivel naţional, judeţul Hunedoara ocupă primul loc pe ţară la capitolul infracţionalitate. Echipa VOCEA STRĂZII a vrut să afle care este părerea cetăţenilor vizavi de poziţia pe care o ocupă Hunedoara în acest top negativ, realizând un sondaj în care oamenii au răspuns la următoarea întrebare:
De ce credeţi că judeţul nostru a ajuns pe primul loc în ţară la capitolul numărul de infracţiuni?

1. Lucian Popescu, 30 de ani, reprezentant vânzări:
Unul dintre principalele motive este sărăcia, care poate determina omul să recurgă la acte de disperare. De altfel, şi mentalitatea slabă a oamenilor are o oarecare contribuţie şi, în plus, atitudinea cetăţenilor lasă de dorit. Dar pentru că în tot răul este şi un bine, chiar dacă avem cele mai multe infracţiuni „la activ”, poliţiştii au reuşit să le rezolve.

2. Ghiţă Scoroşan, 72 de ani, pensionar:
Pentru că în ziua de azi, oamenilor nu le mai este frică de nimic. Tinerii sunt foarte libertini şi cred că pot face orice vor, indiferent de ce spune legea.

3. Ramona Oprea, 30 de ani, economist:
Părerea mea este că indiferenţa autorităţilor este una dintre cauze. Oamenii sunt împinşi de sărăcie să facă orice, pentru a mai câştiga un ban.

4. Elisabeta Canacheu, 68 de ani, pensionară:
Probabil că judeţul nostru a fost cel mai industrializat din ţară, iar acum avem foarte mulţi şomeri. Multe dintre infracţiuni sunt o consecinţă a traiului greu cu care lumea se confruntă.

5. Monica Budea, 23 de ani, controlor de calitate:
Din cauza nivelului de trai. Din moment ce nu se mai găsesc locuri de muncă, nu ar mai trebui să ne mire faptul că numărul infracţiunilor a crescut.

6. Ioan Pavel, 72 de ani, pensionar:
În primul rând, s-a ajuns aici mai ales din cauza ofertei slabe a locurilor de muncă, de după Revoluţie. Apoi, lipsa educaţiei în rândul tinerilor este un alt motiv, iar poliţiştii nu mai au la fel de multă putere în faţa infractorilor, cum aveau pe vremuri.

7. Luminiţa Popa, 35 de ani, croitoreasă:
Sărăcia este principalul motiv. Oamenii nu se mai descurcă cu banii, nu au unde să se angajeze şi de aceea, mulţi se apucă de furat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.