De ce trenează lucrurile în cazul de agresiune asupra unui cetăţean străin?

Carmen Cosman

De trei săptămâni, unul dintre şefii de la firma Strabag, care construieşte autostrada Deva – Orăştie, nu mai ştie nimic despre dosarul de cercetare penală deschis după ce a fost agresat într-un local din centrul Devei.

L-a luat pe neamţ direct la pumni

Ingo Bauer este din Germania, dar temporar lucrează la Deva, iar cunoscuţii lui spun că este un personaj retras şi total neconflictual. În urmă cu trei săptămâni, într-o seară, acesta s-a oprit, împreună cu un alt coleg, pe terasa unui local situat ]n centrul Devei, mai exact, lângă  primărie. Însă, alegerea s-a dovedit a fi total neinspirată. Asta, deoarece pe terasă a izbucnit un conflict, între  germanul de la Strabag şi trei bărbaţi aflaţi la o masă alăturată. În scurt timp, Ingo Bauer a fost bine „şifonat”, după ce unul dintre cei trei a trecut de la ameninţările verbale, direct la lovituri. Colegii victimei spun că urmele pumnilor încasaţi s-au văzut şi după o săptămână.
După trei săptămâni, nimic…
Bărbatul a sunat imediat la poliţie, iar un echipaj a ajuns urgent la faţa locului şi i-a identificat pe cei trei scandalagii. Aşa cum spuneam, asta se întâmpla în urmă cu trei săptămâni, iar de atunci, este linişte totală. Şefii de la Strabag şi apropiaţii  victimei se întreabă, pe bună dreptate, dacă aceasta este procedura de lucru la Poliţia din Deva, ori dosarul de cercetare a fost „uitat” într-un sertar sau blocat la intervenţia te miri cărei persoane influente şi aşa se explică de ce oamenii legii nu au mai comunicat nici o informaţie, nici măcar preliminară. Şi aşa, oamenii de la firma austriacă au ajuns la MESAGERUL HUNEDOREAN.
Plângerea a fost depusă mai târziu
În urma solicitărilor noastre, legate de acest caz, făcute către conducerea Poliţiei judeţene, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul Bogdan Niţu, ne-a declarat că se continuă cercetările în acest dosar. „Persoana agresată a sunat la poliţie, iar un echipaj s-a deplasat foarte repede la faţa locului şi i-a identificat pe cei trei. Dar, cetăţeanul bătut nu a depus plângere în momentul respectiv. După câteva zile, a revenit cu sesizarea şi certificatul medico-legal şi l-a indicat pe cel care l-a lovit. Cercetările continuă, cu autorul în stare de libertate, pentru a stabili gradul de vinovăţie şi circumstanţele concrete în care s-a produs incidentul”, a precizat  purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Primarul Devei este nemulţumit şi dezamăgit
Primarul Devei, Mircia Muntean, s-a implicat şi el în acest caz, după ce reprezentanţii societăţii amintite i-au cerut sprijinul. „A fost o solicitare în acest sens şi l-am trimis pe directorul firmei la toţi oficialii, dar abia ieri am aflat ce s-a întâmplat şi nici acum nu ştiu cu exactitate cine este agresorul. Este păcat, că se pot întâmpla asemenea incidente grave în oraşul nostru şi cei care au obligaţia de serviciu să rezolve asemenea cazuri nu acţionează cu promptitudine”, a declarat Mircia Muntean. „Nu este normal ce se întâmplă. De aproape o lună de zile nu se mai ştie nimic despre acest dosar, dar eu, ca primar în funcţiune, sunt anchetat de două săptămâni, fiindcă am «pus degetul pe un consilier». Iar pe de altă parte, mă doare faptul, sunt minţit. Normal este să fiu informat despre tot ce se întâmplă în municipiul pe care îl conduc administrativ”, a subliniat primarul Devei.

One thought on “De ce trenează lucrurile în cazul de agresiune asupra unui cetăţean străin?

  • 11 octombrie 2011 la 7:03
    Legătură permanentă

    in general, despre dosarele de urmarire penala nu poti sa stii nimic, pt ca nimeni nu te informeaza. cica dosarul e secret, inclusiv pt tine, ca parte in el.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.