Vladu a devenit din vânător, vânat

02 Cristian Vladu8147

Nicolle Ebner

Fostul prefect de Hunedoara, Cristian Vladu (foto) (PDL), este cercetat de DNA (dosarul nr. 163/2009) într-un dosar pe care chiar el îl intentase adversarului său politic, Costel Avram  (PRM). Printr-o manevră juridică, Costel Avram a reuşit să schimbe rolurile, Vladu devenind din vânător, vânat.

Războiul continuă
Clinciurile dintre liderul PRM, Costel Avram şi fostul prefect Cristian Vladu au ţinut mult timp prima pagină a presei locale, iar războiul dintre cei doi politicieni continuă, chiar dacă nu cu aceeaşi intensitate. În urma declaraţiilor făcute, la adresa lui Vladu, în campaniile electorale pentru alegerile locale şi cele parlamentare, din 2008, Costel Avram s-a ales cu două plângeri la DNA. Unul dintre dosare a ajuns la Judecătoria Deva, iar pentru a doua plângere, Avram s-a dus, ieri, să dea explicaţii procurorilor DNA. Numai că, apelând la o procedură juridică neaşteptată, Costel Avram schimbă rolurile, victima devenind taman Cristian Vladu, cel care l-a pârât la DNA. „M-am săturat ca acest individ să acuze şi să împroaşte cu noroi în toată lumea şi ca să-i dau peste nas, am cerut procurorilor proba verităţii. Asta înseamnă că, înainte de a fi eu anchetat pentru acuzaţiile aduse de Vladu, procurorii îl vor cerceta pe el. El m-a acuzat de trafic de influenţă, însă de ieri, el este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă”, a declarat preşedintele filialei judeţene PRM Hunedoara, Costel Avram.

L-a pârât la DNA, pentru o emisiune electorală
La alegerile generale din 2008, Costel Avram a prezentat la OTV abuzurile lui Cristian Vladu, reflectate în presa locală. Unul dintre articole făcea referire la concesionarea ilegală a incintei flotaţiei Minei Veţel, unei firme apropiate PDL, printr-o hotărâre de consiliu, care nu a fost atacată de Prefectura Hunedoara, pe vremea când Vladu era prefect. „Dovadă că hotărârea de consiliu a fost ilegală este că fostul primar al comunei Veţel are dosar penal. Acum, procurorii îl cercetează pe Vladu, să vadă dacă tot ce s-a întâmplat la Primăria Veţel este adevărat”, menţionează Costel Avram.

Vă reamintim că…
…, în urmă cu mai bine de doi ani, Pompiliu Crai, director general al Companiei Minvest Deva, declara că, în urma unor manevre făcute de AVAS şi Primăria Veţel, companiei Minvest Deva i-au fost luate ilegal o clădire şi terenul aferent acesteia, iar fostul prefect Cristian Vladu şi fosta conducere a AVAS sunt părtaşi la abuzurile primăriei, deoarece ştiau că se încalcă legea, dar nu au luat nici o măsură de sancţionare sau de stopare a ilegalităţilor. „Având asigurată tăcerea prefecturii, Primăria Veţel şi-a văzut liniştită de ilegalităţile şi abuzurile pentru care o vom chema în instanţă”, a declarat Pompiliu Crai, în luna august 2007.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.