Vizită privată a ambasadorului SUA în judeţ

7 mai 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, a fost vineri, 5 mai, într-o vizită privată la două monumente istorice din judeţ. Oficialul american a vizitat Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Prezenţa acestuia la cele două obiective istorice a fost o surpriză pentru toată lumea, ambasadorul dorind să cunoască monumentele din rolul de simplu turist.
La Castelul Corvinilor a stat aproximativ o oră şi a vizitat întreg edificiul. „I-au plăcut în mod special Sala Dietei şi Sala Cavalerilor, în acelaşi timp spunând că a fost impresionat de întreg monumentul. Cu o oră înainte de a sosi, un reprezentant din staff-ul său a sunat pentru a se interesa de condiţiile în care poate fi vizitat Castelul, fără a menţiona despre cine vine în vizită. A fost primit de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu”, a declarat Elena Iancău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara.
La fel de neaşteptată a fost sosirea ambasadorului la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Administraţia sitului a fost contactată pentru a i se cere un ghid vorbitor de limba engleză, pentru vizita unui oficial, fără a fi menţionat numele ambasadorului. Hans Klemm s-a comportat ca un turist obişnuit, a urcat pe jos cei 800 de metri pietonali şi a plătit bilet de intrare, iar administratorul cetăţii dacice, Vladimir Brilinsky, a fost gazda şi ghidul oficialului.
„Ambasadorul SUA ne-a făcut onoarea de a vizita, neanunţat, capitala regilor daci. Am avut cu toţii privilegiul să cunoaştem un adevărat ambasador. Fără ifose şi pretenţii, modest, comunicativ, interesat de locuri şi oameni, dar mai ales, interesat de promovarea României în lume, prin realizarea unui film. După două ore petrecute în sit, după ce îşi programase doar una, ne-am ales cu promisiunea că, în această vară, va reveni. Oficial, de data aceasta, în încercarea de a sprijini eforturile Consiliului Judeţean Hunedoara, dedicate monumentului UNESCO «Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei»”, au scris cei de la administraţia sitului pe pagina de Facebook. Capitala dacilor a mai fost vizitată cu cinci ani în urmă de un alt ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein. Acesta a stat patru zile în zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, vizitând întreg ansamblul de monumente UNESCO.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. to Hans G. Klemm spune:

    sunt curios daca isi va tine primisunea Ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm vis a vis de UNESCO!
    De obiciei americanii care ne-au vizitat si bombardat tara nu si-au tinut promisiuneaile ci doar propriul interes ,acela de a cuceri, si de a domina, de a supune pe altii!
    Dar daca acest ambasador o face va ramane in istorie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ţintar stabilit în sferturile şi semifinalele Cupei României, faza judeţeană

La sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara s-au tras la sorţi partidele din sferturile şi semifinalele Cupei României, faza judeţeană....

CNS Cetate are punctaj maxim cu Ousmane N’Doye pe bancă

Gruparea din reşedinţa judeţului a învins cu 2-0 pe Millenium Giarmata şi are maximum de puncte de când Ousmane N’Doye...

Autorul jafului de la Castelul Corvinilor a fost arestat

Hoţul care a dat spargerea din 2 mai de la Castelul Corvinilor, furând aproape 40.000 de euro, a fost prins....

Închide