„Vitejiile” comise în Anglia îl ţin în continuare după gratii

Maximilian Gânju

Recidivistul de 18 ani, din Petroşani, care a acostat, bruscat şi lovit o femeie pentru a-i fura telefonul mobil rămâne în arest preventiv.

Faptele cu violenţă comise în Marea Britanie, pentru care a şi fost băgat în puşcărie, au contribuit la decizia jude­că­torilor Tribunalului Hunedoara de a-l ţine după gratii. Magistraţii au stabilit fără dubiu că reprezintă un pericol social dacă l-ar pune în libertate.

Nu are nici o sursă de venit
Nicolae Furdui a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, după ce a urmărit o femeie de 54 de ani, a imobilizat-o şi i-a luat telefonul mobil din bu­zunarul hainei. ”În cuprinsul rechizi­to­riu­lui întocmit, în esenţă, s-a reţinut că la data de 19.02.2021, în jurul orelor 11:30, prin punerea victimei în neputinţă de a se apă­ra, respectiv prin strângerea cu putere în braţe, inculpatul i-a sustras din buzunarul de la haină un telefon mobil marca Sam­sung Galaxy A10.Totodată, probele admi­nis­trate în cauză în cursul urmăririi penale conturează suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit fapta de care este acu­zat”, se arată în dosarul anchetei. Tânărul a cerut Tribunalului Hunedoara să-i fie înlo­cuit arestul preventiv, respectiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu care, în accepţiunea lui, este aptă să-şi atingă scopul prevăzut de lege. ”Instanţa de fond a reţinut că inculpatul, în vârstă de 18 ani, nu urmează cursuri şcolare, nu beneficiază de supraveghere parentală, neavând situa­ţie locativă stabilă, nu are loc de muncă, neavând nici o sursă licită de venit şi este cu­noscut cu antecedente penale, astfel cum rezultă din fişa de cazier judiciar, po­trivit căreia inculpatului i-au fost aplicate în Marea Britanie pedepse cu închisoarea, inclusiv pentru comiterea unor infracţiuni de furt săvârşit cu violenţă sau cu ajutorul armelor”, au reţinut magistraţii. Evaluând gravitatea faptei comisă de individ şi datele care caracterizează persoana acestuia, instanţa de fond a apreciat că este ne­cesară menţinerea măsurii atât în scopul pre­venirii săvârşirii altor infracţiuni (în con­textul în care la scurt timp de la momentul sancţionării pentru fapte similare – noiembrie 2019, inculpatul este acuzat că şi-a reluat comportamentul infracţional), cât şi pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare