Vitaminele şi mineralele

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ce sunt vitaminele? La ce sunt bune ele? Auzim toata ziua, la toate colţurile, că trebuie să ne luăm porţia de vitamine dar, cei mai mulţi nu ştim cu ce se mănâncă…
Vitaminele sunt elemente nutritive cu proprietăţi miraculoase care reuşesc să unească razele solare cu elementele fizice ale pământului… ajungând în corp prin alimentaţie, ajută la dezvoltarea celulelor, la funcţionarea sistemului nervos, la dezvoltarea musculaturii, a oaselor etc. Iată deci, că aceste cantităţi infime din alimente fac minuni în corpul nostru dar, se pare că totuşi, apar carenţele şi nu pentru că nu am consuma fructe, legume şi cereale, alimentele de bază pentru procurarea vitaminelor şi mineralelor, ci doar pentru că noi, oamenii, am găsit metode eficiente să le distrugem prin prelucrarea termică şi chimică, modificarea genetică a acestora, folosirea de semipreparate şi conserve… Să nu uităm „alimentele“ care ne epuizează resursele vitale şi ne devitaminizează: alcoolul, tutunul, cafeaua şi zahărul. Să nu credeţi ca vitaminele sintetice (suplimentele) sau alimentele îmbogăţite cu vitamine sunt o soluţie, ele creează dezechilibre în organism cum ar fi hipervitaminozele… Soluţia? Consumaţi alimente vii: fructe şi legume, cereale integrale, uleiuri vegetale obţinute prin presare la rece, polen, plante medicinale bogate în substanţe nutritive. Folosiţi garnituri verzi, salate proaspete, sucuri de fructe şi legume preparate în casă; nu fierbeţi vegetalele mai mult timp  decât este necesar, şi pe cât posibil, mâncarea preparată să nu fie reîncălzită.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.