Actualitate

Visul merge mai departe

Un nou proiect al alpinistului Adrian Ahriţculesei – cucerirea celor mai înalte vârfuri din Europa

 

Alpinistul Adrian Ahriţculesei (foto), care a reuşit în ianuarie să încheie „Circuitul celor şapte vulcani”, şi-a propus ca din acest an să înceapă un nou proiect ce vizează cucerirea celor mai înalţi munţi din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia.

Antrenamente 5 zile pe săptămână
Alpinistul din Petroşani a primit, vineri, titlul de „Cetăţean de Onoare” al judeţului Hunedoara, cu prilejul unei şedinţe a Con­siliului Judeţean.
„Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu. Sunt fericit pentru că mi-am atins obiectivul de a încheia circuitul Seven Summit Vulcanoes. Fără disciplină şi fără ajutorul mai multor oameni nu aş fi reuşit. Mi-am făcut un plan de antrenament, m-am ţinut de el, am încercat să fac antrenamente cel puţin cinci zile pe săptămână”, a declarat sportivul din Valea Jiului. El a ţinut să menţioneze sprijinul pe care l-a primit din partea administratorului public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.
Potrivit managerului său, Adrian Jurcă, următorul proiect va debuta în vara acestui an, alpinistul Adrian Ahriţculesei propunân­du-şi ca împreună cu o echipă din Valea Jiului să urce pe cele mai înalte vârfuri din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia.
„Este un proiect care se va derula pe o perioadă de doi ani. Anul acesta sperăm să cucerim vârful Mont Blanc (n.r.-4.809 metri, la graniţa dintre Franţa şi Italia), apoi ne vom îndrepta atenţia spre Portugalia şi Spania”, a precizat Jurcă.
La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a men­ţionat că instituţia pe care o reprezintă apre­ciază realizările alpinistului din Petroşani, precizând că CJ Hunedoara ar putea fi un partener în noul proiect.
„Prin ceea ce a reuşit Adrian, putem spune că este un ambasador al judeţului Hunedoara. CJ Hunedoara îi respectă pe oa­menii care fac judeţul cunoscut în lume. Noul proiect al lui Adrian Ahriţculesei este demn de luată în seamă şi CJ poate fi un partener al echipei care doreşte să cuce­rească cele mai înalte vârfuri din Uniunea Europeană”, a spus administratorul public al judeţului Hunedoara.
Alpinistul Adrian Ahriţculesei a devenit primul bărbat din România care a cucerit cei mai înalţi şapte vulcani din lume, ultimul fiind Mount Sidley (4.285 metri), în Antarctica. A reuşit această performanţă pe 17 ianuarie, după o ascensiune de opt ore, pe un frig extrem, când mercurul din ter­mo­metru a scăzut la minus 35 de grade Celsius.
(A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura