Actualitate

Infractoare norocoasă și nu prea!

O tânără din Orăștie a fost acuzată de procurori că a golit cardul bancar al unei prietene. Au băut împreună la un local și, în drum spre casă, prietenei sale i-a căzut cardul bancar din buzunar.

Nu a ținut prea mult
Tânăra l-a luat și a fugit la un ban­comat din apropiere, a băgat un cod PIN la întâmplare și a avut un noroc in­credibil. A nimerit din prima combi­na­ția corectă și a golit contul. Persoana vă­tămată a constatat a doua zi, verifi­când aplicaţia banking, că mai avea în cont suma de 4 lei, deşi trebuia să aibă aproximativ 1.700 lei, se arată în rechi­zi­toriul procurorilor. Hoața a recu­nos­cut fapta și le-a relatat în amănunt procurorilor cum au decurs lucrurile.
În prima fază tânăra a scăpat de acu­zații, mai ales că a acoperit prejudiciul, dar procurorii au cerut redeschiderea urmăririi penale. Dosarul a ajuns de la Judecătoria Orăștie la Tribunalul Hune­doara, iar instanța a găsit-o vinovată pe tânără pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic și furt, fiind condamnată la 1 an şi 6 luni închi­soare cu suspendare. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura