Vişinele erau să o lase fără permis de conducere

Femeia a fost oprită de un echipaj de poliție și testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Le-a explicat polițiștilor că n-a băut, dar a mâncat mai multe vișine îna­inte de a urca la volan, aceasta fiind și expli­cația pentru rezultatul arătat de aparat.

A cerut să i se ia probe de sânge
Mai mult, șoferița le-a cerut polițiștilor să o ducă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge, iar rezultatul a arătat că n-a pus picătură de alcool în gură. În ciuda acestui lucru, polițiștii i-au spus femeii că va rămâne fără permis pentru 90 de zile și va primi amendă, pentru consum de alcool. ”Petenta a arătat că în data de 26.06.2021, deplasându-se dinspre Bălata spre Deva, a fost oprită pentru un control de rutină al ac­telor și testată cu un aparat etilotest care a indicat valoarea de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. A comunicat agenților de poli­ție că nu a consumat alcool, însă că a con­sumat o cantitate mare de vișine proaspăt culese din pom. Întrucât a solicitat recolta­rea unei probe de sânge, a fost transportată la U.P.U. Deva, iar ulterior a fost întocmit pro­cesul-verbal contestat”, se arată în do­sarul în care tânăra a cerut anularea sanc­țiunilor.IPJ Hunedoara a cerut ca procesul verbal să nu fie anulat, dar Judecătoria Deva a dat drep­tate conducătoarei auto în baza documen­tului emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, care arăta 0 alcool în sânge.”Instanța are în vedere faptul că re­zultatul recoltării probelor biologice prezintă o mai mare acuratețe științifică și deci o mai mare credibilitate în raport de testarea cu aparatul alcooltest, care detec­tează exclusiv prezența etanolului în aerul alveolar expirat. Având în vedere că recolta­rea probelor bio­lo­gice a avut loc la un inter­val scurt de timp față de momentul depis­tării în trafic și testării cu aparatul alcooltest și că petenta a negat încă de la momentul întocmirii pro­cesului-verbal de contravenție faptul că ar fi consumat alcool, instanța apreciază că în cauză se naște un dubiu serios în privința existenței faptei contra­ven­ționale. Ca atare, în aplicarea principiului in dubio pro reo, ins­tanța va aprecia că dubiul constatat va profi­ta pe­tentei, pro­cesul-verbal atacat fiind ne­temei­nic în privința faptei contravenționale cons­tând în conducerea sub influenta băutu­rilor alco­o­lice”, au motivat magistrații. (M.Gânju).

One thought on “Vişinele erau să o lase fără permis de conducere

  • 12 octombrie 2021 la 7:59
    Permalink

    Adică ABUZ ÎN SERVICIU din partea milițienilor. Să le facă plângere penală! Păi femeia cere și probă de sânge iar milițienii continuă cu PV ? Vă dați seama ce nivel moral și intelectual au respectivii milițieni? România este stat terorist la adresa propriilor cetățeni!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.