Vipere cu corn în Defileul Jiului

15 iulie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Patru exemplare de viperă cu corn, cel mai periculos şarpe din ţara noastră, au fost contabilizate şi fotografiate (foto) de rangerii Parcului Naţional Defileul Jiului în urma unei singure incursiuni.
Exemplarele deosebit de frumoase au fost întâlnite pe culmile din defileu, însă şi în aceste zone ajung localnici în căutare de ciuperci ori alte produse, dar şi turişti. Din acest motiv, rangerii spun că există pericol de accidente. Ei atenţionează populaţia locală şi turiştii ca în zonele montane să evite suprafeţele cu pietriş, însorite sau stâncoase. Să nu se aşeze pe pietre înainte de a cerceta locul. Să nu escaladeze stânci şi să nu bage mâinile în crăpături. „La munte suntem doar vizitatori în casa animalelor sălbatice, atâta timp cât le oferim respect, şi ele ne vor respecta”, este mesajul rangerilor Parcului Naţional Defileul Jiului. De precizat că viperele cu corn sunt specii protejate prin lege, astfel că uciderea sau capturarea acestora sunt pedepsite. (M.Gânju)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gore spune:

    Ar fi trebuit ca fauna sa-i atace pe mafiotii de pe santierele Hidroelectricii, care au vrut sa distruga complet parcul national!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Accident provocat de un şofer fără permis

Un tânăr de 18 ani, din Aninoasa, este bun de plată după ce a urcat la volanul unei maşini şi...

Violatorul domiciliului fostului prefect, condamnat definitiv

Fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, a avut câştig de cauză în procesul cu Tiron Toader, bărbatul acuzat că i-a...

Motociclist accidentat pe Transalpina

Sâmbătă, un tânăr motociclist a fost implicat într-un accident rutier pe Transalpina, în zona Obârşia Lotrului. Potrivit purtătorului de cuvânt...

Închide