Viorel Salan: “Trebuie să-i învăţăm pe copiii noştri să preţuiască, să cinstească trecutul istoric şi cultural al naţiunii române”

9 iunie 2021 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Trăim acum un prezent liber, întemeiat pe sacrificiile eroilor români din toate timpurile. Ştiuţi sau neştiuţi, eroii noştri au luptat cu vitejie şi au murit pentru libertate, pentru credinţă, pentru neatârnare, pentru unirea ca neam şi ţară.
Avem nevoie să ne cunoaştem trecutul mi­le­nar, ca să ne putem trăi cu cinste şi înţe­lep­ciune prezentul şi să privim încrezători în viitor.
Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Şi, în această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
Nu a fost o decizie întâmplătoare ca, în această zi importantă a creştinismului, să sărbătorim şi Ziua Eroilor.
Ziua Eroilor simbolizează culmea jertfei, a devotamentului fără limite şi a iubirii de ţară fără margini la care s-au ridicat peste veacuri, înaintaşii noştri, ca să ne aducă întregirea, dezrobirea, pacea şi libertatea.
Eroii sunt, în acelaşi timp, jertfa prin veacuri a unui neam. Dar nu este de ajuns numai să ne aducem aminte de ei cu respect şi recunoştinţă.
Este, azi şi acum, momentul potrivit să apreciem şi să promovăm valorile cu adevărat autentice ale neamului şi să le cultivăm cu grijă, să le respectăm şi să le punem în practică prin fapte.
Trebuie să-i învăţăm pe copiii noştri să preţuiască, să cinstească trecutul istoric şi cultural al naţiunii române, să trăiască în dimensiunea spirituală a acestui neam, să păstreze credinţa ortodoxă strămoşească, să îi cinstească mereu cu recunoştinţă pe cei care şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi să trăim acum în unitate şi libertate.
Se cuvine de aceea să ne plecăm fruntea şi inima într-o pioasă reculegere în faţa eroilor noştri, ctitori ai veşniciei româneşti, şi să lăsăm să cadă o lacrimă de recunoştinţă pentru sacrificiul lor suprem, pus la temelia vieţii noastre de azi.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii neamului!
Hristos S-a înălţat!

VIOREL SĂLAN
Deputat PSD Hunedoara
Membru al Comisiei pentru apărare,
ordine publică şi siguranţă naţională

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sergiu spune:

    Eu as vrea sa invete din “trecutul” mai recent:revolutie, mineriade, colectiv, 10 august 2018, etc si nerezolvarea lor de catre aia cu pensii speciale

  2. Utu spune:

    Un general de carton. Un paranoic. Un politician de doi bani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Linişte, Guvernul munceşte la foc automat. Pentru cine, încă nu ştim!

Guvernanţii, în timp ce se folosesc în con­tinuare de scuza pandemiei pentru a nu ac­ţio­na în domeniul sănătăţii, turismului şi...

De ce vrea deputatul Anamaria Gavrilă ca primăria să preia Termocentrala Mintia

Adriana Năstase Deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă (foto), susţine că Primăria Deva trebuie să facă demersurile legale pentru a...

Românii, învinşi la Campionatul Mondial de la Budapesta

Sportivul român Adrian Şulcă s-a oprit în optimile de finală ale categoriei 73 kg la Cam­pionatele Mondiale de judo de...

Închide