Violatorul din Lupeni îşi ameninţa fata cu moartea

Cristina Ghenea

Cristinel Radu (foto), acuzat că şi-a violat fata, a fost trimis în judecată. Acesta, vreme de câteva luni, şi-a obligat propria fiică, de numai 14 ani, să întreţină relaţii sexuale cu el.

Recurs la Curtea de Apel Alba

Bărbatul a fost arestat în urmă cu trei săptămâni, după ce adolescenta i-a povestit mamei sale tot ce a trebuit să îndure în ultima jumătate de an. Femeia a sesizat atunci Poliţia. Instanţa a decis să-l trimită în arest, tocmai pentru a-l îndepărta din familie. Ieri, după ce rechizitoriul a fost încheiat şi violatorul a fost trimis în judecată, magistraţii au analizat, din nou, dacă hunedoreanul va rămâne sau nu în arest. “Instanţa a respins cererea inculpatului de înlocuire a arestului cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, ori ţara, astfel că bărbatul rămâne în spatele gratiilor. El a declarat recurs împotriva acestei decizii, astfel că dosarul va fi trimis Curţii de Apel Alba Iulia. Primul termen de judecată, în acest dosar, va avea loc în 12 septembrie“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Medicii au confirmat

Procurorii care au instrumentat acest caz spun că Cristinel Radu o obliga pe copilă să păstreze tăcerea, ameninţând-o cu bătaia, ba chiar şi cu moartea. Faptul că minora a fost abuzată sexual este confirmat şi de medici. Fata a fost înscrisă într-un program de consiliere psihologică, pentru a putea trece peste traumă. Bărbatul, cu antecedente penale, mai are trei copii acasă, dar riscă să nu-i vadă foarte curând, deoarece în cazul în care va fi găsit vinovat, ar putea primi până la 18 ani de închisoare, pentru viol şi incest.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.