Violatorul cu repetiţie, condamnat la ani grei de puşcărie

Natalia Bumbac

Violatorul în serie Radu Fonea (foto) a fost condamnat din nou la ani grei de puşcărie. Bărbatul a violat şi tâlhărit o femeie din Petroşani, la scurt timp după ce ieşise din puşcărie, unde ispăşise o pedeapsă primită pentru fapte similare.

Şi-a retras apelul
În prima instanţă, la Judecătoria Petroşani, Fonea a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie şi viol. Individul mai avea o ”coadă” de doi ani şi şapte luni, rămasă din pedeapsa anterioară, fiind eliberat condiţionat din puşcărie. Aşadar, Fonea a fost condamnat la o pedeapsă de opt ani şi şapte luni de închisoare. Violatorul a declarat apel împotriva sentinţei date de prima instanţă, însă, la judecarea căii de atac, s-a răzgândit. În consecinţă, Curtea de Apel Alba Iulia a luat act de faptul că Radu Fonea şi-a retras apelul, prin urmare, condamnarea a rămas definitivă.
Reamintim cititorilor că în ianuarie 2018, Radu Fonea, recent eliberat din închisoare, a comis-o din nou. Sub ameninţarea cuţitului, individul a abuzat sexual şi a tâlhărit o femeie din Petroşani. După comiterea faptelor, Fonea a dispărut. A fost găsit după o săptămână la domiciliul lui din localitatea Plopeni, judeţul Prahova, fiind trimis în arest preventiv. Individul este recidivist şi a stat în puşcărie până anul trecut, când a fost eliberat condiţionat. Executa o pedeapsă de aproape 13 ani, tot pentru violarea unei femei din Petroşani. Radu Fonea a stat în puşcărie zeci de ani, infracţiunea lui favorită fiind, de fiecare dată, violul.

”Am fost un nemernic”
Radu Fonea declara anul trecut, într-un interviu pentru Mediafax, că a stat în puşcărie, în total, 36 de ani, din 56 câţi avea împliniţi. Individul se afla atunci în Spitalul Penitenciarului Jilava, unde executa pedeapsa de 13 ani de închisoare. Conform sursei citate, prima dată a fost încarcerat la 17 ani, iar de atunci a ieşit de trei ori din închisoare. „Am un istoric mai bogat… Am fost un nemernic… De mic nu mi-am ascultat părinţii, deşi am avut o familie destul de bună, o familie organizată. Dar cam aşa se întâmplă, cum pleci din copilărie, cum îţi croieşti drumul, ăla e. Iar eu mi l-am croit cam strâmb, aşa că durata vieţii mele pe aici, pe la puşcărie, a fost cam lungă. Am executat până acum vreo 36 de ani. Viaţa a fost prea scurtă pentru mine în libertate. Am fost doar aşa, călător în viaţa asta…”, declara în 2017, Radu Fonea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.