Funcţionari din Primăria Petroşani, trimişi în judecată pentru corupţie

Tribunalul Hunedoara a dispus trimiterea în judecata de fond a dosarului în care trei foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei Petroşani sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie.

Este vorba de decizia dată în Cameră preliminară prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de procurori şi au fost respinse cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi. Hotărârea tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Cele trei persoane trimise în judecată sunt Adrian Negoe, secretarul municipiului Petroşani, Daniel Adinel Vişan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Petroşani, şi Lucian Dragomir, fost şef al Biroului de Cadastru al Primăriei Petroşani. Aceştia sunt acuzaţi de procurorii DNA de „infracţiuni de corupţie, participaţie improprie în formă continuată la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE”. Faptele vizează modul de obţinere a unor fonduri europene de la APIA, pentru o suprafaţă de păşune. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.